På søndag er det fastelavn, men jeg må indrømme, at jeg har snydt lidt og lavet en portion fastelavnsboller allerede i dag. Ikke de klassiske fastelavnsboller med vaniljecreme, som jeg allerede har bagt flere gange i år, men derimod de store boller af wienerbrødsdej med flødeskum, som man kender fra bageren. Jeg har nemlig længe haft planer om at lave skildpadde fastelavnsboller med skildpaddecreme, romkaramel og flødeskum og i dag blev det så. En ordentlig mundfuld, men jeg lover, at hver eneste bid er fantastisk.

Jeg laver stort set aldrig mine fastelavnsboller af wienerbrød selv. Det er ikke fordi, at jeg ikke kan finde ud af det, men hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg, at de frosne “bag-selv” fastelavnsboller, som man kan finde i frysedisken, er næsten lige så gode som de hjemmelavede. Desuden tager det ret lang tid at lave sine egne fastelavnsboller af wienerbrødsdej, fordi dejen skal udrulles og hvile af flere omgange, så jeg bruger i stedet min energi på at fremtrykke lækker fyld til bollerne.

>>Se også min opskrift på skønne fastelavnsboller med flødeskum og forskellige slags lækkert fyld lige her. 

Få at få den rigtige smag af chokoladeskildpadder i bollerne, lavede jeg en skildpaddecreme. Jeg tog udgangspunkt i opskriften på klassiske sarah bernhardtkager, men udskiftede så chokoladen med skildpadder, hvilket absolut ikke gjorde cremen mindre lækker.

Den hjemmelavede karamelcreme – eller dulce de leche som det også kaldes – har jeg som regel i køleskabet. Det er nemt at lave sin egen karamelcreme, som er oplagt at bruge i bollerne, men har man ikke tid eller mulighed for at lave cremen selv, så kan man sagtens købe færdiglavet dulce de leche på dåse. Karamelcremen blev rørt med en smule romessens, men bryder man sig ikke om essens, så kan ægte rom selvfølgelig også bruges – vær dog opmærksom på, at bollerne så ikke længere er helt så børnevenlige, men det kommer selvfølgelig an på mængden af rom der tilsættes.

Morten og jeg har netop delt en bolle til en kop eftermiddagskaffe og jeg lover, at de er lækre. En perfekt haps til kaffen og så hyggelig en start på en skøn weekend, hvor vi ikke har de store planer om hverken udklædning eller tøndeslagning, men mon ikke vi finder på andre hyggelige ting at foretage os? Jeg hepper i hvert fald på skønt forårsvejr og solskin, nu hvor kalenderen endelig officielt har skudt foråret i gang.

 

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Fastelavnsboller med skildpadde

Bagetid20 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 stk

Ingredienser

 • dl piskefløde
 • 75 gr chokolade skildpadder
 • 4 stk frosne "bag-selv" fastelavnsboller
 • 4 spsk dulce de leche karamelcreme (gerne hjemmelavet - se link til opskrift i teksten)
 • rom eller romessens efter smag
 • dl piskefløde
 • flormelis til pynt

Fremgangsmåde

 • Varm fløden op i en lille gryde og kom skildpadderne i den varme fløde. Rør rundt til chokoladen er smeltet og det er blevet en ensartet masse. Hæld skildpaddefløden i en lille skål og sæt den på køl til den er helt kold. Minimum 2-3 timer. 
 • Bag fastelavnsbollerne efter anvisning på pakken og lad dem køle helt af. Skær forsigtigt toppen af bollerne og placer underbollerne på et fad. 
 • Pisk skildpaddefløden til creme. Pisk endelig ikke for længe, for så bliver den grynet, men den skal selvfølgelig heller ikke være flydende. 
 • Læg en skefuld skildpaddecreme på midten af hver underbolle og lav en fordybning i cremen. 
 • Rør karamelcremen sammen med en smule rom eller romessens efter smag og læg 1 spsk karamelcreme i hver fordybning. 
 • Pisk fløden til skum og kom den evt. i en sprøjtepose (eller frysepose) med en stjernetyl. Sprøjt en ring af flødeskum rundt om skildpaddecremen på hver bolle. 
 • Læg overbollerne på som låg og drys evt. lidt flormelis over hver bolle. Slut med en fløderoset som pynt og opbevar fastelavnsbollerne på køl indtil servering. 

Noter

I stedet for at lave chokoladecremen af skildpadder kan man bruge helt almindelig, god, mørk chokolade. Så bliver det til en helt traditionel Sarah Bernhardt creme. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)