Æggesalat – nem opskrift på frokost klassiker.

0 kommentarer
Frokostretter, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter
Gå direkte til opskriften

Ingen påske uden æg. Og det betyder selvfølgelig også en portion lækker, hjemmelavet æggesalat med karry, som er noget så lækker på frokostbordet. Indrømmet, vi får også æggesalat på andre tidspunkter af året og ikke kun til påske. Æggesalat er nemlig noget så lækkert som fyld i sandwiches, croissanter, pitabrød og meget mere. Men til påske skal det i hvert fald under ingen omstændigheder mangle.

Se også – Karrysalat I Italiensk salat I Wienersalat med pølser

Nem opskrift på æggesalat. 

Min opskrift på æggesalat er ret simpel og kræver ikke, at man har massevis af ingredienser hjemme. I bund og grund er der blot tale om hakkede, hårdkogte æg, som vendes i en cremet dressing på en base af creme fraiche, mayonnaise, sennep og karry. Derudover tilsætter jeg lidt grønt i form af karse eller purløg, men det er også det hele. 

Tip! Se mine bedste tips til skønne variationer af æggesalat under opskriften. 

3.89 fra 9 stemmer

Æggesalat

Samlet tid10 min
Antal: 3 dl

Ingredienser

 • 4 hårdkogte æg
 • 3 spsk creme fraiche 9-18 %
 • 1 spsk mayonnaise
 • 1 tsk sød sennep (kan udelades)
 • 1 tsk karry (eller efter smag)
 • 3 spsk friskklippet karse (kan erstattes af friskhakket purløg)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Pil æggene og hak dem groft. Dette kan evt. gøres ved at skære dem et par gange på kryds og tværs i en æggedeler. 
 • Rør creme fraiche, mayonnaise, sennep, karry og karse sammen og smag til med salt og peber.
 • Vend de hakkede æg i dressingen og hæld det hele i en skål. Pynt evt. med et par æggebåde og lidt karse på toppen.
 • Lad karrysalaten trække på køl indtil servering. 
 • Karrysalaten kan holde sig i en bøtte med låg i 3-5 dage. Den er ikke fryseegnet.

Lækre variationer.

Selvom ovenstående er en klassisk og rimelig simpel opskrift på æggesalat, så findes der selvfølgelig variationer i massevis. Det smager fx skønt at tilføje stegt bacon eller kylling i tern, finthakket løg, forårsløg og/eller cornichoner til æggesalaten, for nu bare at nævne et par eksempler. Det gælder bare om at gå ud fra grundopskriften og så ellers bruge sin fantasi.

En god karrysalat kan spises som den, enten på rugbrød eller som fyld i en sandwich. Men den er også lækker ovenpå sildemaden som et alternativ til den klassiske karrysalat. 

En klassiker til påskefrokosten.

Æggesalaten minder en hel del om karrysalat. Og det er da også med udgangspunkt i min opskrift på hjemmelavet karrysalat, at jeg laver æggesalat. Dog vil jeg skynde mig at tilføje, at æggesalat er mindst lige så lækker som karrysalat ovenpå en sildemad. Og mangler man en nem og lækker, lille ret til årets påskefrokost, så er hjemmelavet æggesalat helt oplagt. Især fordi at æggesalaten sagtens kan laves i god tid i forvejen, hvilket gør den helt oplagt, hvis man skal have gæster til frokost. Der er jo ofte en del andre ting på sådan et frokostbord, som skal gøres klar lige inden servering.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)