Forleden spottede jeg et par (meget) brune bananer i frugtskålen. De skulle selvfølgelig ikke gå til spilde, så jeg gik i tænkeboks for at finde på noget at bruge dem til. De gængse muligheder som bananmuffins eller et bananbrød med fuldkornsmel var ikke så aktuelle, da påskeferien stod for døren og vi ikke ville kunne nå at spise en masse kage. Derfor endte jeg i stedet med at lave en portion bananvafler, som vi fik til dessert og de vafler blev faktisk så gode, at jeg er nødt til at dele opskriften med Jer.

>> Se også min opskrift på banankage med karamelglasur lige her!

Jeg har tidligere lavet bananpandekager, som vi engang imellem får til morgenmad, men vaflerne er faktisk endnu nemmere at lave, fordi man ikke skal stå og passe stegepanden og så er de mindst lige så gode. Hvis ikke lidt bedre, men nu er jeg også meget meget glad for vafler.

Vaflerne indeholder udelukkende bananer, havregryn, æg, mælk, lidt olie og krydderier. Jeg vil derfor vove den påstand, at de er mindst lige så oplagte til morgenmad som bananpandekagerne. Jeg smed samtlige ingredienser til dejen i en skål og kørte det hele glat med stavblenderen, så det tog under 5 minutter at lave dejen. Har man ikke en stavblender, så kan en almindelig blender eller food processor selvfølgelig også klare opgaven, så er der bare lidt mere opvask. Og er man nu ikke den lykkelige ejer af et vaffeljern, så fortvivl ikke, for vaffeldejen kan også nemt laves til små pandekager i stedet for.

Selvfølgelig kan man spise vaflerne med sukker, flormelis og/eller syltetøj, men man kan som sagt også sagtens anrette dem med en klat vaniljeskyr eller yoghurt og friske bær på toppen og servere dem til morgenmad. Måske med et blødkogt æg, nogle nemme, koldhævede morgenmadsboller og selvfølgelig friskbrygget kaffe eller te ved siden af. Faktisk en ret skøn morgenanretning, som jeg er helt sikker på vil tage kegler, hvis man har planer om hyggelig og langsom morgenmad i løbet af påskedagene.

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Bananvafler med havregryn

Samlet tid20 min
Antal: 6 stk

Ingredienser

 • 100 gr havregryn
 • 2 æg (str L)
 • 1 dl mælk
 • 2 modne bananer
 • 1 spsk olie
 • 2 tsk bagepulver
 • 2 tsk vaniljesukker (vaniljepulver kan også bruges)
 • 2 tsk stødt kanel

Fremgangsmåde

 • Kom alle ingredienserne i en skål. 
 • Stik en stavblender i skålen og blend det hele til en cremet vaffeldej. Er dejen for tynd, så tilsæt lidt flere havregryn. Er den for tyk, så tilsæt lidt mere mælk. 
 • Varm et vaffeljern op og steg vaflerne, til de er gyldentbrune. 
 • Server vaflerne med syltetøj, flormelis, frisk frugt, vaniljeskyr, is eller hvad man nu foretrækker. 

Noter

Da der er olie i dejen, burde det ikke være nødvendigt at spraye vaffeljernet yderligere med fedtstof. Man kan dog udelade 1 spsk olie i dejen og i stedet spraye eller pensle sit vaffeljern med lidt olie eller smør. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)