Forleden spottede jeg et par brune bananer i frugtskålen. De skulle selvfølgelig ikke gå til spilde, så jeg gik i tænkeboks for at finde på noget at bruge dem til. De gængse muligheder som bananmuffins eller et bananbrød med fuldkornsmel var ikke så aktuelle. Påskeferien stod for døren og vi ikke ville kunne nå at spise en masse kage. Jeg endte derfor i stedet med at lave en portion bananvafler, og de blev altså virkelig gode. 

Se også – Bagt morgengrød a la gulerodskage I Spinatvafler med laks I Sprøde flødevafler

Bananvafler – nem og lækker morgenmad.

Vi spiste bananvaflerne til morgenmad. De minder faktisk ret meget om de her bananpandekager, som vi også engang imellem får til morgenmad. Og eftersom vaflerne primært består af havregryn, æg, mælk og et par bananer, så har jeg ingen problemer med at servere dem til morgenmad.

Vaflerne er dog endnu nemmere at lave end pandekagerne. Ikke mindst fordi man slipper for at stå og passe stegepanden. Og hvis jeg skal være helt ærlig, så er det lige før, at jeg synes, at vaflerne blev endnu bedre end bananpandekagerne. Men nu er jeg også meget glad for vafler. 

Tip! Se også tips til servering og til at lave dejen i forvejen i teksten under opskriften. 

Bananvafler med havregryn
Print opskrift Pin opskrift
4.88 fra 16 stemmer

Bananvafler med havregryn

Samlet tid20 min
Antal: 6 stk

Ingredienser

 • 100 gr havregryn
 • 2 æg (str L)
 • 1 dl mælk
 • 2 modne bananer
 • 1 spsk olie
 • 2 tsk bagepulver
 • 2 tsk vaniljesukker (vaniljepulver kan også bruges)
 • 2 tsk stødt kanel

Fremgangsmåde

 • Kom alle ingredienserne i en skål. 
 • Stik en stavblender i skålen og blend det hele til en cremet vaffeldej. Er dejen for tynd, så tilsæt lidt flere havregryn. Er den for tyk, så tilsæt lidt mere mælk. 
 • Varm et vaffeljern op og steg vaflerne, til de er gyldentbrune. Da der er olie i dejen, bør det ikke være nødvendigt at bruge fedtstof til vaffeljernet. Man kan dog udelade 1 spsk olie i dejen og i stedet spraye eller pensle sit vaffeljern med lidt olie eller smør. 
 • Server vaflerne med syltetøj, flormelis, frisk frugt, vaniljeskyr, is eller hvad man nu foretrækker. 

Noter

Lav dejen i forvejen.

Jeg smed samtlige ingredienser til dejen i en skål og kørte det hele glat med stavblenderen. Og jeg vil skyde på, at det tog under 5 minutter at lave dejen. Har man ikke en stavblender, så kan en almindelig blender eller food processor selvfølgelig også klare opgaven. Så er der bare lidt mere opvask. Og er man ikke den lykkelige ejer af et vaffeljern, så fortvivl ikke. Vaffeldejen kan nemt steges på en pande som små pandekager i stedet.

Vil man gerne være lidt på forkant, så kan vaffeldejen sagtens laves i forvejen. Der er jo ikke nogen former for gær eller lignende hævemidler i, så der er ingen problemer i, at den hviler på køl natten over. Og selvom det ikke tager ret lang tid at blende dejen sammen, så er det jo rart være lidt foran engang imellem. Ikke mindst hvis vaflerne skal serveres til morgenmad på en hverdag, som ofte er lidt mere travl end en weekendmorgen.

Lækkert tilbehør til bananvafler.

Selvfølgelig kan man spise vaflerne på helt traditionel vis med sukker, flormelis og/eller syltetøj. Sådan en omgang er jo altid en skøn dessert. Men spiser man vaflerne til morgenmad, så er det ret lækkert at anrette dem med en klat vaniljeskyr eller yoghurt og friske bær på toppen. Måske med et blødkogt æg og koldhævede morgenmadsboller til. Og så selvfølgelig friskbrygget kaffe eller te ved siden af. Faktisk en ret skøn morgenanretning, som jeg er helt sikker på vil tage kegler, hvis man har planer om hyggelig og langsom morgenmad i løbet af påskedagene.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)