Forleden spottede jeg et par brune bananer i frugtskålen. De skulle selvfølgelig ikke gå til spilde, så jeg gik i tænkeboks for at finde på noget at bruge dem til. De gængse muligheder som bananmuffins eller et bananbrød med fuldkornsmel var ikke så aktuelle. Påskeferien stod for døren og vi ikke ville kunne nå at spise en masse kage. Jeg endte derfor i stedet med at lave en portion bananvafler, og de blev altså virkelig gode.
Se også – Bagt morgengrød a la gulerodskage I Spinatvafler med laks I Sprøde flødevafler
Bananvafler – nem og lækker morgenmad.
Vi spiste bananvaflerne til morgenmad. De minder faktisk ret meget om de her bananpandekager, som vi også engang imellem får til morgenmad. Og eftersom vaflerne primært består af havregryn, æg, mælk og et par bananer, så har jeg ingen problemer med at servere dem til morgenmad.
Vaflerne er dog endnu nemmere at lave end pandekagerne. Ikke mindst fordi man slipper for at stå og passe stegepanden. Og hvis jeg skal være helt ærlig, så er det lige før, at jeg synes, at vaflerne blev endnu bedre end bananpandekagerne. Men nu er jeg også meget glad for vafler.
Tip! Se også tips til servering og til at lave dejen i forvejen i teksten under opskriften.
Bananvafler med havregryn
Ingredienser
- 100 gr havregryn
- 2 æg (str L)
- 1 dl mælk
- 2 modne bananer
- 1 spsk olie
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker (vaniljepulver kan også bruges)
- 2 tsk stødt kanel
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienserne i en skål.
- Stik en stavblender i skålen og blend det hele til en cremet vaffeldej. Er dejen for tynd, så tilsæt lidt flere havregryn. Er den for tyk, så tilsæt lidt mere mælk.
- Varm et vaffeljern op og steg vaflerne, til de er gyldentbrune. Da der er olie i dejen, bør det ikke være nødvendigt at bruge fedtstof til vaffeljernet. Man kan dog udelade 1 spsk olie i dejen og i stedet spraye eller pensle sit vaffeljern med lidt olie eller smør.
- Server vaflerne med syltetøj, flormelis, frisk frugt, vaniljeskyr, is eller hvad man nu foretrækker.
Noter
Lav dejen i forvejen.
Jeg smed samtlige ingredienser til dejen i en skål og kørte det hele glat med stavblenderen. Og jeg vil skyde på, at det tog under 5 minutter at lave dejen. Har man ikke en stavblender, så kan en almindelig blender eller food processor selvfølgelig også klare opgaven. Så er der bare lidt mere opvask. Og er man ikke den lykkelige ejer af et vaffeljern, så fortvivl ikke. Vaffeldejen kan nemt steges på en pande som små pandekager i stedet.
Vil man gerne være lidt på forkant, så kan vaffeldejen sagtens laves i forvejen. Der er jo ikke nogen former for gær eller lignende hævemidler i, så der er ingen problemer i, at den hviler på køl natten over. Og selvom det ikke tager ret lang tid at blende dejen sammen, så er det jo rart være lidt foran engang imellem. Ikke mindst hvis vaflerne skal serveres til morgenmad på en hverdag, som ofte er lidt mere travl end en weekendmorgen.
Lækkert tilbehør til bananvafler.
Selvfølgelig kan man spise vaflerne på helt traditionel vis med sukker, flormelis og/eller syltetøj. Sådan en omgang er jo altid en skøn dessert. Men spiser man vaflerne til morgenmad, så er det ret lækkert at anrette dem med en klat vaniljeskyr eller yoghurt og friske bær på toppen. Måske med et blødkogt æg og koldhævede morgenmadsboller til. Og så selvfølgelig friskbrygget kaffe eller te ved siden af. Faktisk en ret skøn morgenanretning, som jeg er helt sikker på vil tage kegler, hvis man har planer om hyggelig og langsom morgenmad i løbet af påskedagene.
Øv mine vafler sad fast i jernet. Hvad mon det kan skyldes? Havde smurt den inden
Katrine – Øv da. Som regel sidder vafler fast i et vaffeljern, hvis ikke man har smurt det grundigt med olie, inden man steger vaflerne, men det kan jo ikke være problemet i dit tilfælde. Jeg bruger selv et vaffeljern med teflonbelægning, hvor det er knap så vigtigt, at man smører jernet, så jeg hælder gerne fedtstoffet i dejen, men det kan som sagt ikke være her, det er gået galt for dig. Jeg spekulerer på, om det kan skyldes, at dit vaffeljern er nyt? Nogle gange kan et vaffeljern “drille” lidt i starten, indtil det ligesom er blevet “fedtet lidt ind” og brugt 🙂
De er super lækre og første portion er spist med velbehag! Kan disse fryses ned så man måske kan lave dobbelt portion og tage op senere? ☺️
Ninna – Det burde ikke være noget problem – de kan evt. lunes i ovnen 😀
Kan man mon lave den på “belgiske vafler” plader?? Synes ikke det er alle opskrifter der er eget til det…
Trine – Uhhhh….jeg har faktisk ikke prøvet det, så jeg må indrømme, at jeg ikke er 100 % sikker. Du kan risikere, at dejen bliver siddende i jernet, fordi fordybningerne er lidt dybere. Omvendt kan jeg ikke se, hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre, så måske skal du bare prøve. Evt. med en lille portion først 😉 Jeg ved i hvert fald, at de kan laves på en pande som almindelige pandekager, så det er jo også en mulighed 🙂
PS. Håber du har det godt 😀