Påskeferie, påskesol og påskeæg. Uhh hvor jeg elsker, når alt bare går op i en højere enhed, og påskedagene er fulde af sol og varme, så livet og helligdagene kan nydes i en lækrog på terrassen med en cafe latte og måske et par lækre, hjemmelavede påskeæg.

Det er nu ikke blevet til så mange, hjemmelavede påskeæg for mit vedkommende i år, for vi har holdt påskeferie i Lissabon, men så kan man jo nyde et par fyldte æg fra chokoladeforretningen i stedet og faktisk har jeg heller ikke helt kunnet holde mig fra de hjemmelavede æg. En lille bitte portion er det blevet til, for jeg kom i tanker om, at jeg skulle prøve en portion hjemmelavede påskeæg med daim og det eksperiment kunne ganske enkelt ikke vente til næste år.

De hjemmelavede påskeæg med daim er helt simple og noget så nemme at lave. Faktisk består de udelukkende af marcipan, som er æltet sammen med hakket daim, formet til æg og overtrukket med god chokolade, men de er ikke desto mindre superlækre og lynhurtigt blevet en favorit her i huset.

I det hele taget er jeg stor fan af marcipan, som er blandet sammen med diverse hakkede chokladebarer/chokoladeplader. Brændte mandler, kandiseret frugt og chokoladeovertrækket nødder/lakrids er for øvrigt også et hit, skulle jeg hilse at sige. Så så bestemmer man jo selv, om æggene skal overtrækkes med mørk, mælk eller hvid chokolade.

>> Se alle mine opskrifter på lækre, hjemmelavede påskeæg lige her.

Påskeæg med daim

Samlet tid20 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 1 stk dobbelt Daim chokoladebar (56 gr)
  • 200 gr marcipan
  • mørk eller lys chokolade til overtræk

Fremgangsmåde

  • Pak chokoladen ud og hak de 2 Daim barer fint med en kniv. 
  • Bland 3/4 af den hakkede Daim med marcipan og ælt det grundigt sammen. Den sidste 1/4 hakket Daim gemmes til pynt. 
  • Tril Daim-marcipanen til en pølse og skær den i 10 lige store stykker. Tril hvert stykke til en kugle og tril herefter kuglerne ovale, så de ligner små æg. 
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen og overtræk æggene med chokolade. 
  • Pynt æggene med det sidste hakkede Daim, inden chokoladen stivner. 
  • Når chokoladen er tør, pakkes æggene i en lufttæt dåse eller lignende beholder med låg. Æggene kan holde sig i 2-3 uger ved stuetemperatur. De behøver ikke stå på køl. 

Noter

I stedet for Daim kan man bruge andre former for chokoladebarer, som hakkes og blandes med marcipan. Det er kun fantasien, som sætter grænser. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)