Ovenpå det skønne forårsvejr med masser af sol og lune temperaturer har vi rigtigt fået gang i grillen igen. Jeg ved godt, at der er mange mennesker, som griller hele året rundt, men for mig hænger det at grille uløseligt sammen med sommervejr og jeg vil også meget gerne kunne sidde udendørs og nyde maden. Derfor er der virkelig langt imellem grillaftenerne, når først efteråret og vinteren for alvor sætter ind.

Der er stor forskel på, hvad der ryger på grillen, men marinerede kyllingestykker eller kyllingespyd, koteletter, spareribs og bøffer hører selvfølgelig til blandt favoritterne. Er det mon ikke sådan de fleste steder? Ofte bliver kødet marineret i en god barbecuesauce og jeg må indrømme, at jeg tidligere købte mig til barbecuesaucen (eller BBQ saucen) i butikkerne, men efter at jeg har fundet ud af, hvor nemt det er lave sin egen barbecuesauce, så er det altså slut med de færdiglavede varianter.

Allerede sidste sommer begyndte jeg at røre mine egne saucer sammen, fordi jeg ikke kunne finde en sauce/marinade i butikkerne, som helt levede op til vores smagsløg og forventninger. Enten var den for sød, for sur, for mild eller for røget. Især milde barbecuesaucer har jeg været irriteret på, for når jeg eksempelvis laver hotwings eller spicy kyllingespyd, så må de godt godt “bide lidt fra sig”. Og når der står spicy eller hot på en flaske sauce, så forventer jeg, at den som minimum varmer lidt i mundhulen.

>> Se også min opskrift på hjemmelavede, sprøde og krydrede hotwings lige her.

Det er faktisk uhyre simpelt at lave sin egen barbecuesauce (eller marinade om man vil). Groft sagt er der “fri leg”, så man bruger bare de krydderier, som man alligevel har stående på hylden og så får man også lige præcis den smagsnuance, som man allerbedst kan lide. Jeg bruger paprika og chili i saucen, men jeg er ikke så vild med røgsmag, så det går jeg pænt udenom. Er man “vild med røg”, så kan man tilsætte røget paprika, chipotle chilipulver eller en smule god whisky til marinaden og så smager man selvfølgelig bare til, indtil smagen sidder lige i skabet.

Jeg har som regel løgpulver og hvidløgspulver i krydderiskabet – begge dele kan købes billigt i store poser på markeder, hos nogle grønthandlere og også nogle gange hos Tiger eller Søstrene Grene. Vil man hellere have friske løg og hvidløg i saucen, så bruger man selvfølgelig bare det og presser hvidløget og rivet løget meget fint. Dog foretrækker jeg når min barbecuesauce er helt fri for “klumper og så er løg- og hvidløgspulver altså helt optimalt.

Saucen kan opbevares på køl i flere uger i en bøtte med låg, da den ikke indeholder let fordærvelige ingredienser – medmindre man har brugt friske løg/hvidløg selvfølgelig. Den er især lækker til kylling og svinekød, fx mørbrad og koteletter, men også et hit til pulled pork og pulled turkey. For slet ikke at nævne hjemmelavede spareribs og hotwings, som også hører til blandt grillfavoritterne herhjemme.

>> Se alle mine bedste opskrifter på salater og tilbehør til grillmad lige her. 

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Hjemmelavet barbecuesauce

Samlet tid5 min
Antal: 2 dl

Ingredienser

 • 1 dl god ketchup (jeg bruger Heinz)
 • 50 gr brun farin
 • 2 spsk hvidvinseddike (anden lys eddike kan også bruges)
 • 2 tsk soja
 • 2 tsk paprika
 • 1 tsk chilipulver (eller efter smag og styrke)
 • 1 tsk løgpulver
 • 1 tsk hvidløgspulver

Fremgangsmåde

 • Rør ketchup, brun farin, eddike, soja og krydderier sammen i en skål.
 • Smag barbecuesaucen til. Den skal være sød, syrlig, salt og dejlig krydret. 
 • Hæld barbecuesaucen i en bøtte eller et glas med låg og opbevar den på køl, indtil den skal bruges. 

Noter

Barbecuesaucen kan sagtens holde sig i et par uger, hvis den opbevares i en bøtte med låg og står i køleskabet. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)