*Annonce* Indlægget er lavet i samarbejde med Becel flydende.

Det er vist de færreste, som ikke bryder sig om lækre og bløde kanelsnegle med masser af snasket kanelremonce i midten, men nogle gange er der bare ret langt fra tanke til handling, hvis man først skal i gang med at røre og ælte dej, som efterfølgende skal hæves, udrulles og bages. Ikke et ondt ord om traditionelle kanelsnegle, som jeg elsker, men kager lavet på gærdej er bare lidt mere tidskrævende.

For et par uger siden skrev jeg så om et alternativ til de klassiske kanelsnegle i form af en kanelsneglekage (lavet på bagepulver) med kanelremonce og hvid glasur på toppen. Og det er faktisk lige præcis kanelsneglekagen, som har inspireret mig til de her skønne og svampede kanelsnegle muffins, som I får opskriften på i det her indlæg, som jeg har lavet i samarbejde med Becel flydende

Becel flydende er nemlig supergodt at bage med. Det smager godt, giver en flot, gylden bageflade og så er det nemt at dosere, uanset om mængden er angivet i gram eller deciliter. Men jeg holder mig som regel til gram, så jeg kan hælde direkte fra flasken ned i skålen og spare opvasken af decilitermålet.

Modsat smør er Becel flydende 100 % plantebaseret, hvilket ikke mindst min laktoseintolerante veninde sætter pris på, når der skal bages. Her er nemlig tale om et produkt, hvor stort set alle kan være med – både veganere og dem som af den ene eller anden grund ikke ønsker/tåler at indtage mælkeprodukter. Og så selvfølgelig alle os, som gerne vil tage hensyn til miljøet, idet Becel flydende genererer 59 % mindre Co2 pr. kg end smør.

De lækre kanelsnegle muffins består af en lys kagedej, som vendes sammen med kanelremonce og hældes i muffinsforme af papir eller metal. Efterfølgende fordeles kanelremonce på toppen og det er faktisk tricket med remoncen på toppen af kagerne, som er det allerbedste. Under bagningen synker remoncen nemlig ned i kagerne, hvilket giver den skønneste, klistrede midte af kanelremonce – ganske som midten på en traditionel kanelsnegl.

Modsat snegle af gærdej bliver kanelsnegle muffins ikke helt så hurtigt tørre. De kan sagtens holde sig bløde og lækre i 3-4 dage, hvis de pakkes i en lufttæt pose eller lign. Kanelsnegle muffins er derfor oplagte at tage med på jobbet eller til uddeling blandt klassekammeraterne ved fødselsdage og lign. og laver man en rigtig stor portion, så kan de faktisk også fryses. Jeg foreslår dog, at man venter med at pynte sine muffins med glasur, hvis man har planer om at komme dem i fryseren. Glasur har sjældent godt af en tur på frost.

Kanelsnegle muffins

Bagetid25 min
Samlet tid40 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 250 gr hvedemel
  • 50 gr sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk groft salt
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 50 gr Becel flydende

Kanelremonce

  • 175 gr brun farin
  • 40 gr Becel flydende
  • 3 tsk stødt kanel
  • 50 gr flormelis til glasur

Fremgangsmåde

  • Bland hvedemel, sukker, bagepulver og salt i en skål. 
  • Tilsæt æg, mælk og flydende becel og pisk det hele sammen til en glat dej. 
  • Rør brun farin, flydende becel og stødt kanel sammen til kanelremonce i en skål.
  • Tag ca halvdelen af kanelremoncen og rør den forsigtigt i skålen med dej - kanelremonce og dej skal kun lige være rørt sammen og der må gerne være striber af remonce i dejen. 
  • Fordel kagedejen i 12 muffinsforme af papir og fordel resten af kanelremoncen på toppen af de 12 muffins. Har man mulighed for det, så placer kagerne i en muffinform af metal - så holder de bedre faconen under bagningen. 
  • Bag kagerne ved 200 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i 20-25 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Tjek evt. med en tandstikker om kagerne er gennembagte. Lad de færdigbagte muffins køle af på ovnristen.
  • Rør flormelis sammen med lidt vand til glasur og pynt kagerne med glasur inden servering. 

Noter

Kagerne holder sig friske i 2-3 dage, hvis de opbevares i en lufttæt pose. Kagerne er desuden fryseegnede så lav evt. en god stor portion og frys dem men vent med at pynte med glasur til kagerne er optøede. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)