Madplan til uge 15…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Påsken nærmer sig og da vi rejser en tur til Lissabon på næste søndag går jeg en lidt travl uge i møde med masser af småting og løse ender, som skal afsluttes, inden jeg kan holde påskeferie med god samvittighed. Desuden er jeg gået lidt i tænkeboks, for jeg kunne egentlig godt tænke mig at bage en eller anden form for påskekage, hvilket jeg ikke har prøvet tidligere, men nu må vi se. Måske holder jeg mig bare til de hjemmelavede påskeæg, som jeg plejer.

På madfronten bliver uge 15 endnu en “blandet” forårsuge forstået på den måde, at der er lidt lette og lidt tunge retter blandet sammen imellem hinanden. Jeg glæder mig således både til sæsonens sidste hvidkålsrouletter og en af mine favoritpastasalater og så er ramsløgene efterhånden blevet så store, at det er tid til at tage en tur i skoven og plukke løs til en omgang hjemmelavet ramsløgspesto. Jeg hepper på en skøn forårsuge til alle.

Madplan til uge 15.

Mandag – Ugen starter på bedste vis med en auberginelasagne med tomat og mozzarella. En lækker og meget mættende, kødfri lasagne, som jeg som regel serverer med kogt spaghetti og indimellem også hvidløgsbrød. En af vores mange livretter og der er INGEN, der går sultne fra bordet, når den er på menuen.

TirsdagFarseret blomkål med bacon. Et blomkålshoved omviklet med en god og krydret frikadellefars og baconskiver, hvorefter hele herligheden bages i ovnen som en hel lille bombe. Det smager ikke bare godt, det er faktisk også lidt sjovt at lave og så ser det noget så fint ud, når “bomben” halveres og blomkålet kommer til syne. Jeg serverer som regel med kartofler og persillesauce, men det bestemmer man jo selv.

Onsdag – Vi skal have vegetar spaghetti bolognaise, hvilket vil sige, at kødet i kødsaucen er erstattet af linser. Smagen er stort set den samme og udseendet er faktisk også ret “autentisk” og herhjemme er saucen et hit. Vil man imidlertid ikke køre helt vegetarisk, så prøv evt med 50 % kød og 50 % linser – jeg lover, at det er de færreste, der vil tænke over det.

Torsdag – Menuen står på de populære tun- og torskerognsfrikadeller, som ikke bare er lækre men også en dejlig nem måde at få fisk på, hvis ikke man bor i nærheden af en fiskehandler. Man kan sagtens spise tun- og torskerognsfrikadeller med sauce og kartofler, fx persillesauce, men da der også er persillesauce og kartofler til aftensmad tirsdag, tænker jeg, at vi i stedet skal have frikadellerne med brød og salat til eller måske som fyld i pitabrød – nu må vi se.

FredagPastasalat med kylling, bacon og avocadodressing som ikke bare er nem at lave, men også smager helt vildt godt. En perfekt start på weekenden. Bliver der rester, så kan de godt gemmes, men vær opmærksom på, at dressingen mister lidt af sin fine, grønne farve på trods af citronsaften.

Lørdag – Jeg har sådan fået lyst til denne her skønne paprikagryde med kylling, som kommer på menuen lørdag aften. Dog udelader jeg bacon, for jeg synes, der er rigeligt bacon på madplanen ovenpå tirsdagen “baconbombe”, men det kan man jo gøre, som man synes 🙂 Tilbehøret bliver selvfølgelig kogte ris og en eller anden form for dampet grønt.

Søndag – Den står på mormor-mad, for vi skal have en god gammeldags gang kåldolmere eller hvidkålsrouletter, som de også kaldes. Det er godt nok ikke så længe siden, at vi sidst fik dem, men med forårets komme bliver det formentlig sidste gang, før vi når til efteråret. Kåldolmerne spiser vi selvfølgelig med brun sauce og kartofler.

Ugens lækkeri – Ramsløgene pipler op af jorden og det er igen blevet tid til at lave lækker ramsløgspesto af de skønne, hvidløgsduftende blade. Vær dog OBS på ikke at forveksle ramsløgsblade med de grønne blade fra liljekonvaller, som er giftige. Er man i tvivl, så gnid et blad imellem fingrene og duft til det – ramsløg dufter kraftigt af løg/hvidløg.

 

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)