Madplan til uge 16…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Min madplan for den kommende uge adskiller sig en smule fra de øvrige ved, at Morten og jeg rejer på påskeferie til Lissabon i morgen. Dvs at vi ikke er hjemme til at “spise sammen med Jer andre” i den kommende uge, men derudover er der selvfølgelig ikke noget, som har ændret sig og madplanen fungerer helt som vanligt. Også selvom en del af Jer måske også holder påskeferie eller har et par travle dage med skønne frokoster og lign. hyggelige påskearrangementer foran Jer.

Jeg ved, at I er en del, som følger mine madplaner og jeg får så mange skønne hilsner fra Jer, hvilket jeg er meget glad og stolt over. Tænk at jeg kan være med til at skabe overskud og mere tid ude i så mange små familier hver uge, bare fordi jeg deler Mortens og min madplan. Af samme grund kunne jeg selvfølgelig ikke drømme om at droppe madplanen, bare fordi vi ikke er hjemme i denne uge, så “here we go”… 🙂

Madplan til uge 16.

MandagKyllingepie med forårsgrønt. Den skønneste sauce med saftige kyllingestykker og grønsager og et sprødt butterdejslåg på toppen. Jeg serverer gerne med en kogt kartoffel eller salat ved siden af, men da kyllingepie’en i bund og grund er én stor “omvendt” tartelet, er det reelt ikke nødvendigt med yderligere tilbehør.

TirsdagSuppe af søde kartofler med chili og hvidløg. En nem og lækker suppe, som smager forrygende og så er søde kartofler jo heldigvis efterhånden tilgængelige i stort set alle supermarkeder. Server som ugens kødfrie indslag eller med topping af sprødstegt bacon, skinke eller chorizo.

Onsdag – Der er lovet fine forårstemperaturer og solskin henover påsken og har man muligheden, så er det jo oplagt at finde grillen frem. Menuen står på hjemmelavede hot wings med coleslaw og måske en ristet kartoffel eller et godt stykke brød ved siden af. Kan man ikke finde naturel kyllingevinger, så kan man sagtens bruge den hjemmelavede marinade til at pifte en portion færdiglavede hot wings op med og har man ikke en grill, så kan vingerne steges i ovnen.

TorsdagMarinerede tigerrejer med hvidløg og chili. De skønne rejer har masser af smag og kan snildt indgå som en del af en omgang hjemmelavede tapas og så er de bare noget så nemme at lave. Jeg serverer gerne en kæmpe portion rejer med grøn salat og masser af brød til at suge den lækre hvidløgs- og chiliolie op med. Et glas hvidvin ved siden af og så er der dømt påskeferie.

Fredag – Menuen står på grillede eller stegte hakkebøffer med de her forrygende bearnaisekartofler til, som i bund er flødekartofler, der er blevet piftet lidt op og har fået et strejf af estragon. Jeg anbefaler dampet grønt som fx ærter eller broccoli ved siden af, men en lækker salat er også et hit.

Lørdag – Kogt hamburgerryg og forårsgrønt med senneps-flødesauce. Den ultimative forårs- og sommerret, når det skal være lidt lækkert og samtidig nemt. Køb en ekstra stor hamburgerryg og gem så resterne til søndagens madroulade.

SøndagMadroulade med fyld af skinke og salat. En skøn ret som kan serveres lun eller kold og et rigtigt hit både hjemme hos os og på bloggen. Vil man ikke have hamburgerryg i rouladen, så kan man i stedet bruge kyling og/eller stegt bacon i tern og man bestemmer selvfølgelig også selv, hvilke grønsager, der skal i rouladen. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Ugens lækkeriHjemmelavede snickers af den lidt sundere slags med dadler, peanutbutter og god, mørk chokolade. Bryder man sig ikke om dadler, så skal man alligevel gøre sig selv den tjeneste at prøve disse peanutbarer. Smagen ændrer sig markant, når dadlerne blendes med kakao og peanutbutter og man kan faktisk godt blive en smule afhængig.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)