Jeg har bagt en påskekage. For første gang nogensinde, for normalt laver jeg altid en ordentlig portion hjemmelavede påskeæg med marcipan, men i år bestemte jeg mig altså for, at det ville være lidt hyggeligt med en rigtig påskekage. Fint pyntet med påskeæg, selvfølgelig.

Jeg var godt nok nødt til at snyde lidt og bage kagen inden påske, for vi rejser til Lissabon på påskeferie i dag. Derfor blev påskekagen bagt i torsdags og den er selvfølgelig spist længe inden påske. Den smagte dog supergodt og jeg ville personligt ikke tøve med at servere den skønne kage for påskegæster eller ovenpå en god påskefrokost/påskemiddag med en kop kaffe til.

Inspirationen til kagen kommer fra min klassiske amerikanske gulerodskage med flødeostecreme. Den er nem at lave og en af mine personlige favoritter og selvom den er fuld af varme krydderier, så er den også skøn som en let og lækker forårskage.

I stedet for kun at fordele flødeostecremen på toppen af kagen, som jeg ellers plejer, så lavede jeg en ekstra stor portion, så der også kunne blive til et lag creme i midten af kagen. Dette kan selvfølgelig udelades, men den syrlige flødeostecreme passer perfekt til den søde og krydrede kage og erfaringen har efterhånden lært mig, at man næsten ikke kan få for meget creme på en gulerodskage. Sådan er det i hvert fald hjemme hos os.

Kagen kan pyntes med færdigkøbte chokoladeæg, sukkeræg eller påskekyllinger, men man kan selvfølgelig også trille sine egne marcipanæg til pynt. Brug evt marcipan farvet med frugtfarve, hvis der skal ekstra knald på farverne.

Kagen kan sagtens bages dagen før den skal bruges, hvis man bare sørger for at pakke den godt ind – de revne gulerødder skal nok holde kagen lækker og svampet. Dog vil jeg anbefale, at man venter med at pynte kagen med flødeostecreme og påskepynt til samme dag, som den skal spises. Og bruger man farvede sukker-påskeæg til at pynte med, kan det være en god ide at vente med pynten til lige inden servering. Så risikerer man ikke, at farven løber ud i den hvide flødeostecreme.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 1 stemme

Påskekage (gulerodskage)

Bagetid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

 • 100 gr brun farin
 • 75 gr sukker
 • 1,25 dl smagsneutral olie
 • 2 æg
 • 1 tsk natron
 • 2 tsk stødt kanel
 • 1 tsk stødt nellike (kan udelades)
 • 1 nip salt
 • 150 gr hvedemel
 • 2 revne gulerødder (ca 150 gr)
 • 50 gr valnødder (grofthakkede)
 • 50 gr rosiner

Flødeostecreme

 • 300 gr flødeost naturel
 • 100 gr flormelis (eller efter smag)
 • revet skal af 1 usprøjtet citron
 • saft af ½ citron
 • desuden - små påskeæg til pynt

Fremgangsmåde

 • Pisk brun farin, sukker og olie sammen i en skål. Tilsæt herefter æggene og pisk til blandingen er skummende og cremet. 
 • Sigt natron, kanel, nellike, salt og hvedemel sammen og vend det i dejen. 
 • Tilsæt revne gulerødder, hakkede valnødder og rosiner til dejen. 
 • Fordel dejen i en springform (ca 20 cm), som er smurt eller foret med bagepapir.
 • Bag kagen ved 190 °C varmluft (200 °C alm ovn) i ca 60 minutter, eller indtil den er helt gennembagt. Mærk evt. efter ved at stikke en tandstikker eller lign. ned i midten af kagen. Lad kagen afkøle på bageristen. 
 • Rør flødeost, flormelis, citronskal og citronsaft sammen til en glat flødeostecreme. Smag til - måske skal der bruges lidt mere eller mindre flormelis. 
 • Del den afkølede gulerodskage i 2 bunde og fordel halvdelen af flødeostecremen på den ene bund. Læg den anden kagebund ovenpå som låg og fordel resten af flødeostecremen på toppen. 
 • Pynt med små påskeæg og lad kagen stå på køl indtil servering.  

Noter

Man kan selvfølgelig fordele dejen i en hvilken som helst rund eller firkantet ildfast form. Vær dog opmærksom på, at bagetiden kan variere alt efter hvor stort eller lille fadet er. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)