Så er påskeferien slut for denne gang og vi kan se tilbage på en forrygende påske med masser af solskin, en dejlig påskeferie i Lissabon og en våd og sjov påskefrokost med skønne venner. De sidste dage i påsken er gået med ren afslapning, langsom morgenmad, solbadning på terrassen, hygge, kaffedrikning og kagebagning. For selvfølgelig hører der sig kage til kaffen i ferien.

Det fine påskevejr har fået rabarberne til rigtigt at vokse i haven og jeg havde egentlig forestillet mig, at jeg skulle bage en portion af de her skønne kærnemælkshorn med rabarber og marcipan. Men i sidste ende ombestemte jeg mig, for med masser af marcipan i køleskabet, som var blevet til overs fra årets produktion af hjemmelavede påskeæg, var det jo helt oplagt at lave en lækker kage med marcipan og nye rabarber.

Kagen er supernem at lave og den er noget så lækker. En helt perfekt weekendkage, hvis man søndag formiddag får lyst til lidt sødt til kaffen, for hvis man ser bort fra bagetiden, så kan kagen laves på omtrent 15 minutter. Dog vil jeg skynde mig at tilføje, at både marcipan og rabarber holder kagen saftig og svampet, så man kan også snildt bage den i forvejen, hvis man eksempelvis skal have kage med til kollegaerne.

Jeg serverede rabarberkagen med creme fraiche rørt sammen med vaniljesukker, men flødeskum eller en god vaniljeis vil bestemt også være et hit. Og har man ikke rabarber, så prøv evt at lave kagen med æbler i tern i stedet for og tilføj så lidt kanel til dejen – et rigtigt efterårshit, men den vil bestemt også gøre lykke på en forårsdag.

Rabarberkage med marcipan

Bagetid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 200 gr rabarber
  • 2 spsk sukker
  • 2 æg
  • 75 gr sukker
  • 100 gr hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 100 gr marcipan (groftrevet)
  • 75 gr smeltet smør
  • evt. perlesukker og hakkede mandler til pynt

Fremgangsmåde

  • Skyl rabarberne og skær dem i stykker á ca 1 cm. Læg dem i en skål, drys 2 spsk sukker over og rør rundt. Stil rabarberne til side. 
  • Kom æg og 75 gr sukker i en skål og pisk til en let og luftig æggesnaps. 
  • Sigt hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen og vend det i æggesnapsen. 
  • Bland revet marcipan og rabarberstykkerne i dejen. Hold evt 2-3 spsk rabarber tilbage til pynt. 
  • Rør til sidst smeltet smør i dejen og fordel den i en smurt springform (ca 20 cm). Sæt evt et stykke bagepapir fast i bunden af formen. 
  • Læg de sidste rabarber på toppen af kagen og drys evt. med perlesukker og hakkede mandler. 
  • Bag kagen ved 180 °C (alm. ovn - ikke varmluft) i ca 1 time eller indtil kagen er gylden og gennembagt. Tjek evt. at kagen er helt gennembagt, ved at stikke en tandstikker eller lignende i midten af kagen. 
  • Lad kagen afkøle på bageristen og server den lun med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis. 

Noter

Kagen holder sig frisk i flere dage, da både rabarber og marcipan bidrager med fugt. Den er også fryseegnet. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)