Madplan til uge 20…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Med denne her madplan til uge 20 går vi sørme endnu en kort uge i møde. Det er jo ren luksus med alle de dejlige helligdage, som falder her i løbet af foråret og en forkortet arbejdsuge siger man jo aldrig nej til. I denne uge er der oven i købet tale om en helligdag, som også er forbundet med hyggelige madtraditioner, for dagen før store bededag skal vi selvfølgelig have ristede hveder.

I min familie spiser vi hvederne til aftensmad og der bliver virkelig taget godt fra, så jeg laver en ret stor portion. Mindre kan selvfølgelig gøre det og opskriften kan sagtens halveres, men hvederne er jo netop opfundet for at blive ristet, så evt. rester kan snildt gemmes i flere dage. De er geniale til morgenmad eller aftenskaffe og smager glimrende efter en tur på brødristeren og endelig kan de jo fryses.

Madplan til uge 20.

Mandag – Vi lægger ud med en skøn kylling i karrysauce med mango som serveres med ris. En oplagt mandagsret, da den er både nem og hurtig at lave og så er den altså også et rigtigt familiehit. Styrken på mango chutneyen justeres selvfølgelig, så den passer til både store og små smagsløg.

Tirsdag – Menuen står på en nem og lækker tærte på butterdejsbund med friske, grønne asparges og tomater, oliven (som selvfølgelig kan udelades) og friskhøvlet parmesanost. En helt simpel tærte, som er noget så lækker – gerne med frisk salat til.

Onsdag – Vi skal have en kartoffellasagne med skinke og ost. Lasagnen består i al sin enkelthed af kartofler, god skinke og ost, som lægges lagvist i et fad og den er altså helt forrygende lækker. Især med dampet grønt eller salat ved siden af.

Torsdag – Torsdag er dagen før store bededag og der spiser vi selvfølgelig hjemmebagte, varme hveder, ligesom så mange andre. I min familie har vi tradition for, at hele familien mødes og spiser varme hveder til aftensmad, så vi får forskellige slags lækre pølser, oste og diverse pålæg samt selvfølgelig et bjerg hveder.

Fredag – Fredage er på en eller anden måde blevet lasagnedag hjemme hos os. Vi får godt nok ikke lasagne hver eneste fredag, men der er ofte en eller anden slags lasagne på menuen og denne uge er ingen undtagelse.Vi skal have hjemmelavet lasagnette med bechamelsauce og salat ved siden af.

Lørdag – Lørdagsmenuen bliver “grøn” forstået på den måde, at den står på de her skønne squashfrikadeller, som serveres med en superlækker tabouleh med citron og persille. Bliver det nu lidt for kødløst, så er en tabouleh altså også skøn som tilbehør til klassiske frikadeller eller grillmad og den kan varmt anbefales som alternativ til pastasalat og lign.

Søndag – Søndagsmiddagen bliver italiensk i denne uge, hvor vi skal have parmesankylling eller chicken parmigiana. Sprødtstegt kyllingebryst i en skøn og aromatisk tomatsauce med friskrevet parmesan, frisk mozzarellaost og pasta ved siden af. Uhhh jeg glæder mig allerede.

Ugens lækkeri – En af Jer skønne læsere spurgte i sidste uge, om ikke denne her luftige mælkechokolademousse kunne komme med i appen? Og jo, selvfølgelig kan den det og nu kan den også komme på madplanen, for jeg fik sådan lyst til mælkechokolademousse, at den straks blev planlagt til dessert i løbet af ugen.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)