Madplan til uge 19…

4 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Det er som om, at vejret ikke rigtigt kan beslutte sig til, hvorvidt det skal være varmt og solrigt eller koldt og blæsende for tiden, men det er vel i bund og grund bare det, som vi kender som et rigtigt dansk forår. Under alle omstændigheder er det nu til tider lidt vanskeligt at lægge en madplan, for hvis jeg planlægger en suppe, så bliver det solskin og 20 grader og køber jeg i stedet ind til grillmad, så regner det.

Anyway, vi fortsætter med de lette retter, for man kan da ikke andet end at blive i forårshumør, når man ser hvordan bøgen er sprunget ud og så må vi tage lidt regn og blæst med i købet. Jeg glæder mig i hvert fald til både suppe, salater og grillmad i den kommende uge og så må vi jo heller ikke glemme, at det nu igen er tid til asparges.

Madplan til uge 19.

Mandag – Vi lægger ud med en rigtig familielivret, nemlig boller i karry med ris til. Denne her version er med æbler i tern, hvilket jeg synes er forrygende lækkert, men bryder man sig ikke om frugt i karryretter, så udelader man dem selvfølgelige bare.

Tirsdag – Ugens fisk bliver stegt eller grillet laksefilet på en bund af pasta med grønærtepesto. En rigtig forårs- og sommeranretning, som er både let og lækker og så er kombinationen af de søde ærter og den salte laks altså bare helt perfekt. Vil man ikke have laks, så kan man i stedet spise pasta med grønærtepesto som kødfri hovedret, men pastaen kan også serveres med grillet kylling eller toppes med sprødstegt bacon.

Onsdag – Vi går tilsyneladende et par kølige forårsdage i møde, så jeg glæder mig faktisk en lille smule til onsdag, hvor vi skal have den lækreste gulerodssuppe med chili og appelsin. En dejlig fyldig grøntsagssuppe, som bliver ekstra god, hvis den serveres med lækkert brød ved siden af, og så er den faktisk også både sund og budgetvenlig. Ren win win.

Torsdag – Jeg er vild med græsk salat med feta og oliven og selvom vi som regel spiser det som tilbehør, fx til grillet lammekød eller kylling, så er det altså også ret lækkert som hovedet, hvis der serveres et godt madbrød ved siden af. Køb nogle rigtig gode oliven hos grønthandleren og en lækker, cremet feta – det gør kun salaten endnu bedre.

Fredag – Uanset om det regner eller blæser, så er det altså forår og vi er for alvor kommet i gang med at grille ovenpå de dejlige påskedage. I denne her uge bliver det en flok lækre pølser fra slagteren, som ryger på grillen, og tilbehøret bliver noget så klassisk som en hjemmelavet kartoffelsalat med karry og bacon.

Lørdag – Lørdagsmenuen står på mørbrad i flødesauce med estragon og sennep. En nem og forrygende lækker ovnret med svinemørbrad og flødesauce med sød sennep og estragon. Mørbraden kan både serveres med ris og ristede kartofler og derudover får vi som regel en blandet salat eller lidt dampet grønt til, men det bestemmer man jo selv.

Søndag – Vi afslutter ugen med en pastatærte med kylling og broccoli, som ikke bare er nem at lave, men som også kan tilsættes alle mulige rester fra grønsagsskuffen. Og således er der tømt godt ud og vi er klar til at tage hul på en ny uge.

Ugens lækkeri – Det er igen blevet aspargessæson og i den kommende uge glæder jeg mig til at lave en af mine absolutte favoritter med asparges, nemlig indbagte asparges med lufttørret skinke. En skøn lille snack.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
VenterPaaVinBlog
3 år siden

Feta og oliven er bare gode venner – jeg er enig i, at nærmest alt passer dertil 😀

– A

Helle Hansen
3 år siden

Hej. Kommer madplanen for uge 19 også i din nye app?
Kan kun se frem til og med uge 18 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)