Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 21…

4 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Ovenpå en skøn store bededagsferie og en dejlig lang weekend er vi nu klar til at tage hul på endnu en forårsuge. En uge, hvor det umiddelbart set ud til, at vi kan få noget let ustadigt vejr med en del regnbyger, men også rigtig fine dage med lune temperaturer. Det er med andre ord lidt svært på forhånd at regne ud, hvilke dage vi kan forvente grillvejr og hvilke dage det er suppevejr, men er det ikke bare en del af det at bo i Danmark? 🙂

Jeg har i hvert fald forberedt mig på lidt af hvert og der er således både suppe og grillede bøffer på menuen, ligesom der også er blevet plads til det asiatiske køkken og en skøn tærte med laks og spinat. Jeg er sikker på, at det nok skal blive en dejlig uge.

Madplan til uge 21.

Mandag – Jeg elsker som bekendt suppe og med en uge, hvor vi kan se frem til noget temmeligt ustadigt vejr, synes jeg sagtens, at jeg kan forsvare at sætte suppe på menuen. Særligt når det drejer sig om en ostegratineret, fransk løgsuppe, som jeg stort set kan spise hele året rundt. Måske ikke lige under en hedebølge, men det er tæt på.

Tirsdag – Menuen står på et cremet pastafad med bacon og ærter. Nemt og lækkert og lige ud ad landevejen. Desuden et rigtigt familiehit – hvad kan man næsten forlange mere på en tirsdag aften?

Onsdag – Ugens fisk bliver laks og den kommer i denne her lækre tærte med laks og spinat, som jeg har haft lyst til i snart lang tid. Tilbehøret bliver formentlig en blandet salat med dressing – madtærte og salat er bare altid et hit hjemme hos os.

Torsdag – Vi er midt i aspargessæsonen og vi får spist virkelig mange asparges herhjemme. Gerne dampede med en klat koldt smør og et drys salt eller grillede med olie og krydderurter, men i denne uge skal vi have dem i en risotto. Menuen står nemlig på min egen supernemme og lækre udgave af risotto primavera med ærter og asparges. Vi får som regel risottoen som kødfri hovedret, men den er også god som tilbehør til grillet kylling eller laks.

Fredag – Vi fejrer weekenden med en god bøf eller lignende rødt kød, som kommer en tur på grillen. Det kommer lidt an på, hvad slagteren frister med. Tilbehøret bliver denne her skønne bønnesalat med feta og rødløg og så formentlig en bagt kartoffel. Måske også en klat hjemmelavet kryddersmør til bøffen (og kartoflen). Det må tiden vise.

Lørdag – Vi skal have stegte nudler med teriyaki glaserede kødboller og grønsager. Et forrygende lækkert twist over de klassiske, italienske kødboller med spaghetti og modsat mange andre asiatiske retter, skal der ikke bruges en masse “underlige” ingredienser. Faktisk findes teriyakisauce ved siden af sojaen i de fleste større supermarkeder.

Søndag – Ugens afsluttes med karrykoteletter i fad med ananas og champignons. En lidt anderledes udgave af de klassiske koteletter i fad med bacon og paprikasauce, men bestemt ikke mindre lækker og måske også lidt mere let. Jeg serverer gerne med kogte ris og dampet grønt.

Ugens lækkeri – Jeg har efterhånden set danske jordbær i flere forskellige supermarkeder og vi har faktisk også allerede prøvesmagt dem. Der er ingen tvivl om, at jordbær dyppet i chokolade er en fantastisk mundfuld, men hindbær med chokolade er mindst lige så godt og sådan en portion skal jeg have lavet i den kommende uge. Det er forrygende.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anne Mette Hansen
4 år siden

Kære Anne-Kathrine.
Tusinde tak for dine madplaner- det er så lækkert at få dem hver lørdag, hvor vi så sætter os ned og ser på alle de lækre og nemme retter du kommer med. Dine opskrifter er så nemme at gå til og når man så også får en indkøbsliste, kan det jo ikke være nemmere.
Tusinde tak.
Med venlig hilsen
Anne Mette

Thomas
4 år siden

Kære Anne-Kathrine
Din madplan ser vildt lækker ud, men jeg kan ikke lige finde indkøbslisterne. Jeg indrømmer blank det nok bare er mig, der er blind, men kan du fortælle mig hvor jeg finder dem.

Venlig hilsen
Thomas