Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 22…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Tiden flyver og midt i et væld af hyggelige helligdage og dejligt forkortede arbejdsuger kan vi herhjemme lige straks se frem til en uges ferie og en rejse sydpå til sol og sommer, afslapning og lange dage på en solseng ved poolen. Hvor bliver det dejligt.

Inden da må vi dog ikke glemme uge 22, der byder på en skønsom blanding af sol og varme, skyer, regn og blæst. Det har vi vel egentlig efterhånden vænnet os til og det er jo godt for både haver og planter. Det betyder selvfølgelig også, at min madplan endnu engang er en skønsom blanding af let sommermad, grillmad og lidt tungere retter. Jeg planlægger, så godt som jeg kan og så må vi bare bytte om på dagene, hvis menu og vejr passer helt håbløst sammen. Mere slavisk skal en madplan jo heller ikke følges – i hvert fald ikke, hvis jeg skal kunne være med.

Madplan til uge 22.

Mandag – Ugen starter let og lækkert med noget i retning af verdens nemmeste tærte med asparges og bacon, som selvfølgelig smager allerbedst nu, hvor aspargesene er i højsæson. Tærten bliver serveret med salat og dressing.

Tirsdag – De her saltede, sprøde kyllingelår er helt geniale til picnic og madkurve i løbet af sommeren og selvom vi ikke skal på picnic, så smager de nu ret godt alligevel. Tilbehøret bliver enten helt klassisk med friskbagt rugbrød, smør og agurkesalat eller bare en god salat – det afhænger lidt af vejret. Og bliver det grillvejr, så ryger lårbasserne selvfølgelig på grillen.

Onsdag – Menuen står på en af mine absolutte favoritter indenfor pastasalater, nemlig denne her pastasalat med pikantost, bacon og masser af grønsager. Det lyder måske lidt sjovt, at lave dressingen på pikantost, men prøv det – det kan varmt anbefales.

Torsdag – Jeg er ret vild med madpandekager, som vi som regel fylder med en blanding af oksekød, kål og krydderier. Dog er det også lidt tungt, så i sommerhalvåret spiser vi i stedet de her lækre spinatpandekager med skinke og ost, som er fint lysegrønne og perfekte med en god salat ved siden af.

Fredag – Vi skal have hjemmelavede pizzaer og hvis der overhovedet er nogen muligheder for det, så bliver de bagt på grillen. Selvfølgelig kan pizzaerne også fint bages i ovnen, men der er nu noget ved at lægge pizzastenen i grillen og fyre rigtig godt op for varmen, så pizzaerne bages i løbet af ganske få minutter og bunden bliver helt sprød. Perfekt fredagsmenu. Jeg tænker, at vi skal have lufttørret skinke, frisk mozzarella og basilikum på vores pizzaer, men fyldet bestemmer man jo selv.

Lørdag – Jeg har længe haft lyst til en lækker fiskeburger med krydderurtedressing, så lørdag skal vi en tur til fiskehandleren og købe lidt ind. Fiskeburgerne kan serveres med ristede kartofler, men burgerne mætter ret godt, så der skal ikke laves alt for mange. Et andet – og lettere – alternativ er friske grønsager i stave med en god dip.

Søndag – Jeg fyldes altid med sol- og sommerminder fra skønne ferier i Grækenland, når jeg laver græsk moussaka og det er lige præcis, hvad søndagsmenuen står på i denne uge. Tilbehøret bliver formentlig salat og måske også tzatziki og gode, store oliven. Jeg må se at komme et smut forbi vores lokale grønthandler.

Ugens lækkeri – En hjemmebagt hindbærroulade, serveret med letpisket flødeskum til en kop eftermiddagskaffe i haven. Så kan sommerstemningen næsten ikke blive tykkere. Og uanset om vi kommer til at nyde rouladen udendørs i solen eller indenfor pga regnvejr, så skal der bages roulade i ugens løb.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer