Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Asparges med hollandaise og skinke.

0 kommentarer
Forretter, Lette retter
Gå direkte til opskriften

Lige nu er det sæson for danske asparges. Og lige så langt tilbage, som jeg kan huske, har vi spist masser af asparges i maj og hele juni måned. Nuvel, vi har også spist asparges i det tidlige forår og lidt længere ud på sommeren – og det gør vi stadig. Men der er altså bare noget ved de danske asparges, og der slutter sæsonen omkring skt hans. Og en af mine absolutte favoritter er hvide asparges med hollandaise og skinke eller rejer.

Se også – Aspargessuppe I Nem Hollandaise sauce I Indbagte asparges med skinke

Asparges med hollandaise opskrift.

Dampede asparges med hollandaise og skinke er på ingen måde en ny ret herhjemme. Men den har ikke tidligere været på bloggen. Derfor skyndte jeg mig at knipse et par billeder, da vi fik dampede asparges med hollandaise til forret forleden aften.

En forrygende lækker anretning, der ligner en million, men som faktisk er noget så nem at lave, og kun kræver ganske få ingredienser. Jeg bruger som regel en god, lufttørret skinke eller italiensk prosciutto (kogt skinke), når jeg laver asparges med hollandaise sauce. Men det kan også laves med rejer eller krebsehaler og evt. en skefuld stenbiderrogn.

Tip! Se også tips til opskriften + lækre variationer under opskriften. 

4,75 fra 4 stemmer

Asparges med hollandaise

Samlet tid20 minutter
Antal: 4 personer (forret)

Ingredienser

 • 20 hvide eller grønne asparges
 • dl hollandaise sauce (gerne hjemmelavet hollandaise sauce)
 • 8 skv lufttørret skinke
 • feldsalat eller baby salatblade
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Klargør aspargesene ved at knække den nederste træede del af. Bruger man hvide asparges, skal de desuden skrælles med en kartoffelskræller eller lignende.
 • Forbered hollandaise saucen og hold den varm over svag varme. Bruger man en færdiglavet sauce, skal den blot lunes.
 • Kog aspargsene i en gryde med letsaltet vand, indtil de er lige netop møre. Hvide asparges skal koges i ca 5 minutter. Grønne asparges skal koges i 2-3 minutter.
 • Afdryp de kogte asparges og anret dem på 4 tallerkner. Fordel skinke og salat ovenpå aspargesene og slut med hollandaise sauce.
 • Server straks - evt med godt brød ved siden af.
 • Tip! Saucen kan serveres ved siden af, så man selv kan dosere. Salat kan desuden erstattes af friskhakkede krydderurter eller ærteskud.

Lækre variationer med asparges.

Udover asparges med hollandaise og skinke eller rejer/krebsehaler, så spiser vi herhjemme især dampede asparges med koldt smør og salt. Enten som forret eller tilbehør til hovedretter. Virkelig nemt og noget så lækkert.

Derudover kan jeg også anbefale at grille asparges. Både hvide og især grønne asparges er superlækre, hvis de bliver vendt med olie, evt revet citronskal, friske krydderurter eller lignende, og salt og peber, inden de grilles lige netop møre. Husk at skrælle de hvide asparges først.

Nem opskrift på hollandaise sauce.

Jeg synes selv, at denne her opskrift på hjemmelavet hollandaise sauce er ret nem og superlækker er den i hvert fald. Desuden er dampede asparges med skinke og hollandaisesauce jo noget så simpelt at lave. Så går man og overvejer, at kaste sig ud i en omgang hjemmelavet hollandaisesauce for første gang, så kunne denne her ret måske være en mulighed. Ikke mindst fordi, at man kan koncentrere sig 100 % om saucen. Og når så den er fiks og færdig, så kan man holde den lun på komfuret, imens man damper aspargesene.

Ønsker man alligevel ikke at lave saucen selv, så kan man sagtens bruge en færdiglavet sauce fra supermarkedet. Jeg vil dog på det kraftigste anbefale, at man bruger en god, færdiglavet sauce fra køledisken, som man evt. pimper med lidt ekstra citron og kærlighed. Pulversaucer bliver jeg ganske enkelt aldrig fan af, men det er selvfølgelig en smagssag.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer