Herhjemme elsker vi bruschetta med tomater. En supernem og lækker lille forret (eller bare en snack), der smager allerbedst på denne her tid af året, hvor man kan få lækre og solmodne tomater. Normalt foretrækker jeg faktisk helt klassiske bruschettaer med hvidløg og hakket tomat, men der skal også være plads til variationer. Forleden lavede jeg derfor denne her skønne bruschetta med små, bagte tomater og avocadocreme og jeg må altså indrømme, at den er ret forrygende.

>> Se også min opskrift på bruschetta med tomater, jordbær og basilikum lige her. 

Man bestemmer selvfølgelig selv, om man bager sin tomater eller ej. Morten er nogle gange en kræsenpind – han elsker friske tomater, men vil helst ikke have bagte tomater. Derfor lavede jeg både bruschettaer med friske tomater og med bagte tomater og herhjemme var vi enige om, at begge dele var lækre.

Avocadocremen er jo i bund og grund bare en grov og meget simpel guacamole, men igen må det være op til den enkelte. Man kan lave en helt klassisk guacamole med hakkede tomater, hvidløg, koriander, limesaft osv osv, eller man kan gøre det endnu mere simpelt end mig, og ganske enkelt nøjes med avocadoer i tynde skiver. Jeg er faktisk overbevist om, at avocadoskiver med små, bagte tomater ovenpå vil se noget så fint ud.

Skal bruschettaerne bruges til forret, så vil jeg nok anbefale 2-3 stk pr. pers. Det kommer lidt an på, hvad man har planlagt at servere til hovedret. Alternativt er de ret dekorative, hvis man anretter dem på et fint fad, så de er bestemt også oplagte som en lille haps til en velkomstdrink, på en buffet eller lignende. Og endelig kan jeg kun anbefale bruschetta med tomater og avocado som en lækker lille grillsnack, imens kødet på grillen bliver færdigt. Let og sommerlækkert på en lun aften.

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Bruschetta med tomater og avocado

Samlet tid15 min
Antal: 8 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 250 gr små tomater (gerne i forskellige farver)
 • 2 modne avcadoer
 • 2 spsk citronsaft
 • 8 skv flute, fx ciabatta
 • salt
 • frisk basilikum

Fremgangsmåde

 • Læg tomaterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 °C (varmluft) i ca 5 minutter.
 • Halver avocadoerne, fjern stenene og udhul kødet med en ske.
 • Kom avocadokødet i en skål, tilsæt citronsaft og mos det sammen til en grov creme med en gaffel. Smag til med salt.
 • Rist brødskiverne på brødristeren eller i ovnen.
 • Anret avocadocremen ovenpå brødskiverne og læg de bagte tomater på toppen.
 • Pynt med frisk basilikum og et drys flagesalt lige inden servering.

Noter

Tomaterne kan godt bages i forvejen, men avocadocremen bliver og trist, hvis den skal stå for længe. Man kan dog forsinke processen ved at tilsætte citronsaft og det kan også hjælpe, hvis man lægger avocadostenene ned i cremen i stedet for at smide dem ud. Men det er bedst at lave cremen så sent som muligt. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)