Jeg elsker bruschetta (den skønne, italienske forret med ristet brød og tomater). Og de smager selvfølgelig allerbedst på denne her tid af året, hvor der er lækre og solmodne tomater. Normalt foretrækker jeg en klassisk bruschetta, men indimellem skal der også være plads til fornyelse. Forleden lavede jeg derfor bruschetta med bagte tomater og avocadocreme, og det bestemt en variant, der er værd at huske. Nøj. hvor var de gode.

Se også – Klassisk bruschetta I Bruschetta med tomat og jordbær I Melon og skinke

Bruschetta med bagte tomater og avocadocreme

Man bestemmer selvfølgelig selv, om man vil bage sine tomater eller ej. Morten kan godt være lidt af en kræsenpind. Eksempelvis er har vild med friske tomater, men vil helst ikke have bagte tomater. Af samme grund lavede jeg både bruschetta med friske tomater og med bagte tomater, men vi var faktisk enige om, at de begge smagte forrygende. Men nu fik de bagte tomater jo heller ikke ret lang tid i ovnen. 

Avocadocremen er jo i bund og grund bare en grov og meget simpel udgave af den klassiske guacamole. Men igen vil jeg lade det være op til den enkelte at beslutte, hvor simpel eller avanceret den skal være. Man kan lave en klassisk guacamole med hakkede tomater, hvidløg, koriander, limesaft og salt. Eller man kan gøre det endnu mere simpelt end mig, og ganske enkelt nøjes med avocado i tynde skiver. Jeg er faktisk overbevist om, at avocadoskiver med små, bagte tomater ovenpå vil se noget så fint ud.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 1 stemme

Bruschetta med tomat og avocado

Samlet tid15 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 250 gr små tomater (gerne i forskellige farver)
  • 2 modne avcadoer
  • 2 spsk citronsaft
  • 8 skv flute (fx ciabatta)
  • salt
  • frisk basilikum

Fremgangsmåde

  • Læg tomaterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 °C (varmluft) i ca 5 minutter.
  • Halver avocadoerne, fjern stenene og udhul kødet med en ske.
  • Mos avocadokødet med en gaffel i en skål og smag til med citronsaft og salt.
  • Rist brødskiverne på brødristeren eller i ovnen.
  • Anret avocadocremen ovenpå brødskiverne og læg de bagte tomater på toppen.
  • Pynt med frisk basilikum og et drys flagesalt og server.
  • Bruschetta skal helst serveres umiddelbart efter de er lavet. Ellers kan man risikere, at avocadocremen bliver brun og brødet koldt og sejt.

En skøn forret eller snack/appetizer.

Skal bruschettaerne bruges til forret, så vil jeg nok anbefale 2-3 stk pr. pers. Det kommer lidt an på, hvad man ellers har planlagt at servere. De er ret dekorative, hvis man anretter dem på et stort fad, så de er bestemt også oplagte som en lille haps til en velkomstdrink, på en buffet eller lignende. Og endelig kan jeg kun anbefale bruschetta med tomater og avocado som en lækker lille grillsnack, imens kødet på grillen bliver færdigt. Let og sommerlækkert på en lun aften.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)