Madplan til uge 27…

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Studenterne er sprunget ud, skolebørnene har fået fri og sommerferien er over os. Godt nok ikke hjemme hos os, for vi holder først ferie senere – det er jo ikke mere end et par uger siden, at vi var på ferie. Men feriestemningen kan vi sagtens hoppe med på. Især i det pragtfulde sommervejr, som vi har haft på det seneste.

Jeg har endnu engang fyldt madplanen med masser af let og lækker sommermad – salater, sandwiches og kold mad. Desuden er der lidt grillmad på menuen og så har jeg bestemt at vi skal have bananvafler til dessert en af dagene. Vafler med is og danske jordbær – det er da en rigtig sommerdessert.

Husk at du også kan få ugens madplan inkl. komplet indkøbsliste gratis i din mailbox hver lørdag. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular. Jeg videregiver selvfølgelig ikke private oplysninger/mailadresser mm til 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 27.

MandagGræsk salat med fetaost og oliven. En nem og lækker start på ugen og en rigtig favoritsalat, når det er varmt. Jeg serverer salaten som hovedret med lækkert brød ved siden af, men man kan også bruge salaten som tilbehør til lam, græske frikadeller, farsbrød eller måske bare en grillet kyllingefilet eller kotelet.

TirsdagMadroulade med skinke og salatfyld. Let og lækker sommermad, som kan serveres lun eller kold og fyldet er man jo selv herre over. Bliver der rester, er et stykke roulade også superlækkert i madpakken dagen derpå.

Onsdag – Grillet kyllingebryst og hjemmelavet pastasalat med masser af grønt. En rigtig sommerkombination, men kylling kan selvfølgelig udskiftes med andre former for kød efter smag og behag.

TorsdagTacosalat i sprøde tortillaskåle. Tacoskaller på en lidt anderledes (og hjemmelavet) måde. De sprøde tortillaskåle er ret nemme at lave og de giver altså lige salaten et ekstra pift, men de kan selvfølgelig sagtens udelades eller erstattes af færdigkøbte tacoskaller. Oksekødet kan ligeledes udskiftes med kyllingebryst, hvis man foretrækker tacosalat med kylling.

Fredag – Sandwich night. Lækre sandwiches med hjemmelavet tunsalat og måske lidt grønsagsstave med en god dip ved siden af. Perfekt fredagsmad og en hyggelig start på weekenden.

Lørdag – Menuen står på mørbrad med timian og parmaskinke, som formentlig bliver stegt på grillen. Tilbehøret bliver bearnaise kartoffelsalat, som er det sidste nye hit hjemme hos os og måske en blandet salat eller grillede grønsager. Jeg er især vild med grillede tomater, majs og asparges.

SøndagStegt flæsk med nye kartofler og persillesauce. Vaskeægte søndags- og mormormad og nu også dansk nationalret. Jeg steger som regel flæsk i ovnen, men om sommeren ryger det også med jævne mellemrum på grillen. Det vil tiden (og vejret) vise.

Ugens lækkeri – Vafler er altid et hit hjemme hos os og de her bananvafler er ingen undtagelse. Helt perfekte til både morgenmad og dessert. Om morgenen spiser vi dem med vaniljeskyr og frugt, men i denne uge bliver det til dessert med vaniljeis og søde, danske jordbær.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Grethe
3 år siden

Elsker dine opskrifter og madplaner. De er super spændende og helt nede på jorden!!! Her kan selv vores kræsne unger være med, og det kan tiden og pengepungen i en travl hverdag også. TAK!! 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)