Pizza på naanbrød…

2 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Hverdagsmad, Lette retter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Herhjemme elsker vi en god pizza. Men selvom jeg er meget glad for at lave mad, så er det ikke altid, at jeg lige føler for at lave og udrulle pizzadejen. Selvfølgelig kan man købe færdiglavet, fersk pizzadej, men jeg synes altså, at det er lidt af en blød fornøjelse. Jeg er derfor meget mere tilhænger af at bruge alternative bunde som fx tortillapandekager og pitabrød eller at pizza på naanbrød.

>> Se også min bedste opskrift på hjemmelavet pizzadej lige her. 

Naanbrødene køber jeg slet og ret færdige i supermarkedet. Brødene findes enten naturel eller med smag og jeg har haft stor succes med begge slags, så det bestemmer man selv. Brødene har en ret lang holdbarhed, så man kan sagtens købe sig et helt lille lager. De er også gode som madbrød til diverse hovedretter og supper og endelig kan de jo fryses, hvis man vil være helt sikker på, at de ikke løber på datoen.

Når ikke der skal bruges energi på at lave pizzabunde, så kan man i stedet finde på sjovt og anderledes fyld og præcis som med de klassiske pizzaer, så kan man toppe en naanpizza med alt imellem himmel og jord. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Om sommeren er jeg især vild med kartoffelpizzaer med papirstynde skiver af nye kartofler, frisk mozzarella, rosmarin samt klassiske “margarita’er” med solmodne tomater, basilikum og ost. Men jeg er også ret glad for at blande det søde og det salte og bruge ferskner, nektariner eller friske abrikoser sammen med en god, lufttørret skinke.

Derudover kan jeg virkelig anbefale blandede svampe og gedeost – men det er nok mest i sensommeren og efteråret, at denne blanding er aktuel. Desuden er det et hit med pærer i skiver, blåskimmelost og valnødder eller løg og søde kartofler med masser af krydderurter. Og endelig går man jo sjældent galt i byen med en klassisk pepperoni pizza med masser af chili og hvidløg.

Denne her pizza på naanbrød med lufttørret skinke, mozzarella og basilikumpesto spiste jeg for nyligt med en god portion salat til, da jeg var alene hjemme. Naanpizza er altså bare perfekt mad til singledage, fordi pizzaen blot kræver et minimum i køkkenet. Der er desuden hverken rester eller opvask, som man skal bekymre sig om efterfølgende.

Jeg vil dog skynde mig at tilføje, at pizza på naanbrød selvfølgelig ikke kun er for singler eller til singledage. De er også ret oplagte at lave i større familier, fordi man nemt og bekvemt at lave individuelle pizzaer med fyld efter eget ønske til hver enkelt. Perfekt på en fredag aften, hvor det gerne må være både hygggeligt og nemt ovenpå en lang arbejdsuge. Suppler gerne med grønsager i stave, dip, gode oliven og måske en blandet salat og lav en helt lille pizzafest ud af det. Noget så hyggeligt.

5 fra 1 stemme

Pizza på naanbrød

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Samlet tid15 min
Antal: 4 stk

Ingredienser

 • 4 stk naanbrød
 • 2 dl tomatsauce
 • 2 kugler frisk mozzarellaost
 • 8 skv lufttørret skinke
 • 1 dl basilikumpesto
 • frisk basilikum til servering

Fremgangsmåde

 • Fjern emballagen fra naanbrødene og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Smør tomatsauce på brødene.
 • Knug vandet af mozzarellakuglerne, pluk dem i mindre stykker og fordel mozzarellaen ovenpå brødene.
 • Læg skinken øverst på brødene og bag dem ved 200 °C (varmluft) i 8-12 minutter, indtil osten er gylden og brødet er varmt og sprødt i kanten. Vi kan godt lide helt sprøde kanter, så mine brød får altid max tid i ovnen.
 • Dryp de nybagte naanpizzaer med pesto og pynt evt. med frisk basilikum inden servering.
Ovenstående fyld er selvfølgelig bare vejledende. Man kan lave naanpizzaer med stort set alle former for pizzafyld, så det er kun fantasien, der sætter grænser. 
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Tanja
10 måneder siden

5 stars
Lækkert med lækkert:-) og såååå nemt.
En hel familie var glade og tilfredse

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)