Annonce. Indlægget er lavet i samarbejde med Mofibo

“Næste stop Rosengädda” af Emma Hamberg. Udgivet i 2013 på forlaget Aronsen.

Tessans liv er gået i stå. Hun sidder fast i den forstad til Stockholm, hvor hun er vokset op med en dominerende mor og en doven kæreste. Og på trods af, at hun elsker at lave mad, arbejder hun i en grillmad, hvilket hun hader. En dag vælter læsset for hende og hun beslutter sig for at forlade det hele. Men hvor skal hun tage hen?

Bror, som er en frankofil gentleman, beslutter sig også for at forlade sit hjem, men det skyldes helt andre ting. Han er nemlig kun 13 år gammel, men kan mærke, at hans forældre er ved at glide fra hinanden. For at give dem plads og tid til at finde hinanden igen, beslutter han sig for at tage væk henover sommeren. Men hvor skal han tage hen?

Både Tessan og Bror ender hos den ældre kvinde, Jane. Hun bor i et lille hus i Stockholm, hvor hun plejer et hav af tilskadekomne dyr, indtil de en dag igen kan sættes fri. På overfladen er Jane fuldt ud tilfreds med sit liv, men også hun har hemmeligheder, hvilket Tessan og Bror snart skal opdage. Og dermed starter rejsen til Rosengädda, hvor Jane er vokset op, og en historie om mad og venskaber på trods af alder, klasser og køn.

“Næste stop Rosengädda” er første bog i en serie á 4 og de følgende bøger er mindst lige så hyggelige, så det er bare med at komme i gang. Det er rigtige feel good romaner og skøn sommerferielæsning, der omhandler mad (og madlavning) og kærlighed og at turde være anderledes og alligevel helt sig selv. Derudover har Emma Hamberg også skabt massevis af hyggelige og skæve bipersoner, som vi stifter bekendtskab med undervejs og ikke mindst Janes mange dyr og geden Bella, som jeg har fået lidt af et blødt punkt for.

Jeg har streamet alle bøgerne via Mofibo og har hørt nogle af dem som lydbog og læst de resterende. Der har således både været mulighed for at ligge på en drømmeseng og lytte til en god fortælling og sidde i skyggen og læse en god bog, hvilket har fungeret helt perfekt for mig. Sommerferielæsning når det er bedst.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)