Kartoffelsalat med rejer og asparges – lækker måltidssalat.

3 kommentarer
Fisk og skaldyr, Lette retter, Salater - Alle mine bedste salater
Gå direkte til opskriften

Solen og sommervarmen har for alvor ramt Danmark og når temperaturen ligger et pænt stykke over 25°, så betyder det altså nem, hurtig og meget gerne kold mad. I hvert fald hjemme hos os. Der er godt gang i grillen, men jeg synes faktisk også, at det er ret lækkert at servere måltidssalater, når det er rigtig varmt. Altså sådan nogle lækre og dejligt mættende salater som denne her kartoffelsalat med rejer, der snildt kan gøre det ud for et helt måltid, evt med brød ved siden af.

Udover rejer brugte jeg grønne asparges, avocado og ærter til salaten. Desuden serverede jeg en skøn creme fraiche dressing med masser af friskhakket dild ved siden, men den kunne godt erstattes af en god thousand island dressing eller lignende. Der er selvfølgelig ikke tale om en kartoffelsalat i klassisk forstand, men kartoflerne giver både en god mæthed og fylde til salaten og så er det da bare noget så lækkert med nye, danske kartofler.

Rejerne kan for øvrigt sagtens erstattes af varmrøget laks eller kylling, hvis man er mere til den slags. Man kan også bruge sprødstegt bacon eller lufttørret skinke, så der er ret mange muligheder og man bruger selvfølgelig bare de grønsager, som man kan lide eller har liggende i forvejen.

Hvis man erstatter nogle af grønsagerne, så kan det dog være en god idé, at tænke fylde og mæthed ind i salaten. I hvert fald hvis den skal fungere som en mættende måltidssalat. Der er ikke så meget mæthed i iceberg, agurk og tomater, så bruger man meget vandholdige grønsager, kan man godt risikere, at skulle på jagt i køkkenskabene et par timer senere.

5 fra 4 stemmer

Kartoffelsalat med rejer

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Samlet tid20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 500 gr små nye kartofler (kogte og afkølede)
 • 100 gr blandede salatblade
 • 2 bdt grønne asparges
 • 2 avocado
 • 200 gr ærter
 • 300 gr rejer

Dressing

 • 2 ½ dl creme fraiche 9-18 %
 • 1 bdt dild (hakket)
 • 2 spsk citronsaft
 • 1 nip sukker
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Skær de kogte og afkølede kartofler i halve.
 • Skyl salaten og læg den på 4 tallerkener. Fordel kartoflerne ovenpå salatbladene.
 • Knæk den nederste, træede del af de grønne asparges. Kog herefter aspargesene i letsaltet vand i 2-3 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Lad aspargesene afkøle let og skær dem i mindre stykker.
 • Halver avocadoerne og fjern sten og skræl. Skær herefter avocadoerne i skiver.
 • Fordel asparges, avocado og grønne ærter ovenpå salat og kartofler og slut med rejer på toppen.
 • Rør creme fraiche, friskhakket dild og citronsaft sammen til en dressing og smag til med 1 nip sukker, salt og peber. Hold evt. en smule dild tilbage til pynt.
 • Fordel dressingen ovenpå kartoffelsalaten eller server den ved siden af og pynt med lidt frisk dild på lige inden servering.
 • Server gerne salaten med et godt stykke brød til.
I stedet for at lave salaten på 4 tallerkener, kan man anrette den på ét stort fad og servere dressingen ved siden af. Det er især oplagt, hvis kartoffelsalaten skal bruges til forret eller på en buffet. 
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Bente Bækgård Kjærskov
4 år siden

Hej. Jeg lavede denne ret i dag, dog med teriaky kylling i stedet for rejer, min mand kan ikke fordrage rejer, og kolde kartofler, så han var noget skeptisk, dog lykkedes det ham at spise to potioner, jeg er så glad for at ha fundet noget sundt han vil spise, tak for det.

Malene Ottosen
1 år siden

5 stars
En af mine absolut yndlingsretter. Mest en sommerret med lækre nye kartofler, men kan laves hele året rundt. Hvis jeg laver den som forret dropper jeg for det meste kartoflerne da de fylder meget. Men så sent som i dag har jeg lavet den efter opskriften og den er altid en stor succes her i huset med godt brød til.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)