Madplan til uge 28…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Endnu uge kom og gik. Sommervarmen kom og gik og nu er vi ladt tilbage med klassisk, dansk sommervejr – lidt skyer, lidt vind, lidt sol og lidt regn. Men vi lader os ikke gå på af gråvejr og blæst og nyder i stedet de mange skønne råvarer, som er i sæson netop nu, ligesom grillen bliver flittigt brugt. At vi så er nødt til at spise aftensmaden indendøre, må vi jo tage med.

Jeg har fyldt madplanen for den kommende uge med masser af lette og lækre sommerretter. En kendt og elsket klassiker fra Karolines køkken, en grydestegt kylling fra mormor-køkkenet og bagte kartofler med salat og skinkefyld, som jeg husker det fra min barndoms burgerbarer. Vi kan med andre ord se frem til lidt for enhver smag og jeg er sikker på, at det bliver en skøn uge.

Husk at man også helt gratis kan få ugens madplan inkl. komplet indkøbsliste tilsendt via mail hver lørdag. Det er blot at udfylde nedenstående kontaktformular med navn og mailadresse og jeg videregiver selvfølgelig ikke oplysninger til 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 28.

Mandag – Ugen starter godt med en vaskeægte klassiker fra Karolines kogebog, nemlig maskeret blomkål med æg og rejer og en lækker krydderurtedressing. Og selvom det maskerede blomkål efterhånden har nogle år på bagen, så er der altså tale om skøn sommermad, som efter min mening stadig holder 100 %

TirsdagKartoffeltærte med bacon og rosmarin. En nem og lækker madtærte, som er ekstra lækker, når den laves med nye, danske kartofler. Jeg kommer lidt ristede bacontern i bunden af tærten, men bacon kan erstattes af sprødstegt chorizo, skinke eller kylling og den kan selvfølgelig også laves i en kødfri version. En blandet salat er oplagt som tilbehør.

Onsdag – Det kan godt være, at det er sommer, men på en kølig dag kan det nu være rart at lune sig på en skålfuld varm suppe. Lige nu er det højsæson for asparges og der er altså ikke meget, der slår en portion hjemmelavet aspargessuppe med godt brød til. Hvorvidt suppen skal serveres med eller uden kødboller bestemmer man jo selv.

TorsdagBagte kartofler med salat og skinkefyld er en klassiker fra min barndoms burgerbarer. Vil man ikke have skinkesalat i kartoflerne, kan man i stedet lave hønsesalat eller rejesalat. Der er selvfølgelig også den mulighed, at man fylder kartoflerne med salatgrønt, stegt eller grillet kød, fx kylling og en lækker dressing. Jeg er vild med langtidsbagte kartofler, men det er selvfølgelig både hurtigere og mere økonomisk at bage kartofler i mikrobølgeovnen.

Fredag – Det er meget muligt, at grydestegt kylling ikke lige umiddelbart er oplagt fredagsmad og så alligevel. Kyllingen passer stort set sig selv i gryden, så der skal faktisk bare koges en portion nye kartofler, laves en lækker sauce og så måske en portion agurkesalat. Jeg gemmer resterne fra kyllingen + det kød som plukkes fra skroget til søndagens pastasalat.

Lørdag – Vi skal have lækre, grillede lammemørbrad fra slagteren og når nu der er lam på menuen, så synes jeg altså, at det passer noget så fint med den her græske kartoffelsalat som tilbehør. Måske også en portion hjemmelavet tzatziki, hvem ved?

SøndagPastasalat med kylling og bacon i en lækker og cremet avocadodressing. Nem og simpel aftensmad (især hvis der er en rest kylling til overs fra fredag) og en af vores mange favoritter.

Ugens lækkeriFrøsnappere med pikantost. De lækreste, hjemmebagte frøsnappere med fyld af pikantost, som både kan bruges som madbrød, til madpakker og som en lille snack. Og så er de et hit i picnickurven, hvis der er strandture eller lignende på programmet i løbet af sommeren.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)