Madplan til uge 29…

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så blev det tid til en madplan til uge 29. Vi er midt i sommerferien og jeg skal love for, at feriestemningen har sænket sig over landet. Min mailbakke er nærmest tom og morgentrafikken udenfor vinduerne er faldet drastisk, men jeg må indrømme, at jeg ikke har spor imod et par uger i roligt tempo. Også selvom Morten og jeg først holder sommerferie i midten af august.

Det betyder, at der er tid til hyggelige kaffepauser og et par kapitler i min bog i dagens løb. Morgenerne er også blevet langsommere og helt stille, nu hvor morgentrafikken for en tid er reduceret. Jeg nyder min te på terrassen – med eller uden sweater – og lytter til fuglene. Glæder mig over hvordan krydderurter og grønsager vælter frem i bedene og nupper en løbetur hist og en hyggelig brunch på en café pist. De travle måneder skal nok komme – de ligger lige foran mig og venter. Sådan er det jo for en madblogger. Så lige nu er det bare med at nyde freden og roen.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan inkl. komplet indkøbsliste på mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående kontaktformular med fornavn og mailadresse. Jeg videregiver naturligvis ikke oplysninger til 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 29.

MandagPasta med bacon, flødeost og ærter. Nem og lækker aftensmad på en mandag, som kan være færdig på ganske kort tid. Desuden et rigtigt familiehit, som både store og små kan lide. Bacon kan for øvrigt udskiftes med varmrøget laks, som plukkes i mundrette stykker og vendes med flødesauce, ærter og pasta. Top evt. med frisk dild og server.

Tirsdag – Ugens fisk bliver de her skønne tun- og torskerognsfrikadeller. Et hit hos de lettere fiskeforskrækkede og desuden oplagte, hvis man bor langt fra en god fiskehandler med frisk fisk. Jeg serverer en lækker tabouleh med bulgur og persille til fiskedellerne, men kartofler og persillesauce er også lækkert, hvis det skal være lidt mere traditionelt.

OnsdagPorretærte med bacon. Lige ud af landevejen nemt og lækkert og et hit for en madtærte-elsker som mig. Jeg serverer gerne en god, blandet salat og dressing til tærten, men det bestemmer man jo selv. Og har man ikke tid/overskud til at lave bunden selv, så griber man selvfølgelig bare en rulle tærtedej i supermarkedets køledisk.

Torsdag – Kantarellerne er så småt klar i skovbunden. I hvert fald hvis man hører til blandt dem, som kan snuse den slags lækkerier op. Det gør jeg desværre sjældent, men det skal ikke forhindre mig i at lave en skøn svamperisotto med ristede kantareller fra grønthandleren. Vi spiser gerne svamperisotto som selvstændig hovedret, men den er også god til grillet kylling og fisk.

Fredag – Grillede pølser og hjemmelavet kartoffelsalat = den ultimative sommer- og grillkombination. Hvis man synes, at der skal andet og mere end bare pølser på grillen, så gør man selvfølgelig bare det. Jeg køber pølserne hos vores slagter, som har et ret varieret udvalg om sommeren, så vi plejer at få lidt forskellige slags. En rigtig fredags-hygge-menu.

Lørdag – Menuen står på burgere med pulled turkey (eller “trukket kalkun” om man vil) 🙂 Man kan købe pulled turkey i mange supermarkeder, men det er altså supernemt at lave og man bestemmer jo selv, hvorvidt det skal foregå i ovnen eller på grill. Jeg serverer gerne burgerne med coleslaw og lidt salatgrønt (salat, tomat, agurk og løg), men det er jo op til den enkelte.

Søndag – Ugen afsluttes med naan pizzaer med skinke, mozzarella og basilikum. De ultimativt nemmeste pizzaer, som laves på en bund af naan brød og toppes med lækkert fyld. Skal det ikke være skinke, så kan jeg i stedet anbefale en klassisk pepperonipizza eller min egen personlige favorit – kartoffelpizza med mozzarella og rosmarin.

Ugens lækkeri – De smukke rubinrøde ribs hænger i tunge klaser på buskene og solsortene hygger sig gevaldigt. Det er derfor nu, der skal laves hjemmelavet ribsgelé, hvis man skal sikre sig et lager til efterårets klassikere, forloren hare og ikke mindst julemiddagen.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jeanie
3 år siden

Godt nok den mest lækre madplan jeg har set i lang tid. Og agurkerne i kartoffelsalat er genialt

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)