Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 30…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Hold nu op hvor er her stadig stille. Jeg ved godt, at jeg allerede var inde på det i sidste uges madplan, men det ændrer nu ikke på, at Vejle tilsyneladende ligger helt øde og ferieramt hen. Undtagen i midtbyen, på cafeer og restauranter og ved skov og strand, selvfølgelig. Der myldrer folk rundt i en skønsom blanding af nationaliteter og slapper af, griner og holder ferie. Så hyggeligt at gå en tur og suge feriestemningen til sig.

Men men men. Vi som ikke holder ferie, skal jo stadig have mad på bordet og jeg iler straks til med en madplan for den kommende uge. Nem, lækker og simpel mad som er lige ud ad landevejen og nem at lave. Og det kan måske være meget rart hvis de, som sidder tilbage på arbejdspladserne, skal knokle lidt ekstra, nu hvor kollegaerne holder ferie.

Husk at der også er mulighed for gratis at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste som mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde fornavn og email i formularen herunder og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 30.

Mandag – Ugen starter simpelt og godt med en skøn tomatsalat med frisk mozzarella og syltede rødløg. En rigtig favorit sommersalat, som er dejlig nem at lave. Jeg laver gerne en kæmpe portion og serverer lækkert brød ved siden af og så bliver vi fint mætte. Skal der lidt mere til, så server salat og brød som tilbehør til kød, fx en god bøf eller kotelet på grillen.

Tirsdag – Jeg hepper på masser af solskin og grillvejr i den kommende uge. Ikke mindst tirsdag, hvor vi skal have grillet kylling og kartoffelsalat med avocado og chili. En lidt anderledes form for kartoffelsalat, men ikke desto mindre superlækker. Skal det være ekstra godt, så prøv evt at drysse lidt sprødstegt bacon på toppen af kartoffelsalaten – mums det er godt.

Onsdag – Vi skal have hjemmelavede falafler på den nemme måde og det betyder, at falaflerne steges på panden i stedet for i en gryde med kogende olie. Lidt nemt må det gerne være og falaflerne bliver mindst lige så lækre og sprøde som de traditionelle. Tilbehøret bliver formentlig noget med fladbrød, salatgrønt og creme fraiche dressing, men jeg overvejer også at bruge falaflerne som fyld i pitabrød eller hjemmelavede durumruller med masser af chili og hvidløg.

Torsdag – Menuen står på den lækreste, hjemmelavede lakserilette, som smager helt forrygende og samtidig er noget så nem at lave. Tilbehøret bliver som regel brød. Især ristet rugbrød, synes jeg, er lækkert til lakserilette, men flute og salat er også godt.

Fredag – Vi laver fredag om til pizza night i denne uge og menuen står på hjemmelavet deep pan pizza med pepperoni. Morten og jeg kan næsten spise en hel deep pan pizza – der er som regel en smule tilbage, men er man flere, så skal der nok laves 2 pizzaer. Jeg kan anbefale en blandet salat eller grønsagsstave med en god dip til pizzaen – nemt og lækkert.

Lørdag – Vores lokale slagter har de skønneste, hjemmelavede spareribs og sådan en portion ryger der gerne på grillen et par gange i løbet af sommeren. Jeg serverer altid spareribs med hjemmelavet coleslaw og derudover er det lækkert med majskolber og/eller ovnristede kartofler,  men det bestemmer man jo selv.

SøndagPastasalat med kylling, bacon og masser af grønt. En af favoritpastasalaterne og desuden et hit i madpakken, så lav gerne en god stor portion. Man kan serveres flute ved siden af salaten, men jeg synes egentlig, at de mange grønsager og pastaen bidrager med rigelig mæthed i sig selv.

Ugens lækkeri – Solbærrene er så småt ved at være modne og det er nu, der skal laves hjemmelavet solbærsaft. Solbærsaft er smækfyldt med vitaminer og en skøn tørstslukker på varme sommerdage. Desuden er det dejligt med en kop varm solbærsaft eller solbærgløgg i løbet af efteråret og vinteren.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer