Madplan til uge 31…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så kom sommersolen for alvor og selvom det er varmt, så må jeg indrømme, at jeg elsker det. Jeg er vild med sol og varme og i disse dage stornyder vi livet på terrassen og i haven, hvor alle måltider indtages. At jeg så må gå et par ekstra ture med vandkanden, så krukkerne og grønsagerne i køkkenhaven ikke tørrer ud, det tager jeg gerne med.

I takt med at varmen stiger, falder appetitten og lysten til varm mad dog en hel del og det har jeg selvfølgelig taget højde for i madplanen for den kommende uge. Der er således lækre salater, grillmad og et par gode vegetarretter på menuen. Derudover har jeg lagt en rigtig lækkerbisken ind under “ugens godbid” – grillede nektariner med lufttørret skinke. En skøn lille snack (eller tilbehør til grillmaden), som er i højsæson netop nu.

Husk at der også er mulighed for at modtage ugens madplan inkl. komplet indkøbsliste gratis pr. mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde formularen med fornavn og mailadresse og jeg videregiver selvfølgelig ikke oplysningerne.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 31.

Mandag – Vi spiser en del pastasalat i løbet af sommermånederne og det er ikke altid, at pastasalaterne udelukkende fungerer som tilbehør. Mandag skal vi fx have denne her lækre pastasalat med pikantost og bacon til aftensmad med brød til. Man kan dog uden problemer bruge salaten som tilbehør – den er oplagt til grillmad og faktisk også i picnickurven.

Tirsdag – Hvis der er andre end mig, der har squash i haven, så ved de med garanti, at det pludselig kan være svært at følge med og få brugt dem alle. Tirsdag står menuen på squashfrikadeller og en skøn rissalat og jeg lover, at alle nok skal blive mætte, for dellerne er virkelig gode. Faktisk opdagede Morten ikke engang, at de var kødfrie, da jeg serverede dem for ham den første gang.

Onsdag – Menuen står på et kartoffelfad med kylling, bacon og mornaysauce. Helt simpelt, nemt og lækkert og lige til at overskue på en sommerdag. Faktisk også en af de få dage i uge 31, hvor vi rent faktisk skal have rigtig varm mad (hvis det giver mening)? Jeg tænker, at jeg køber ind til en lækker salat, som vi kan spise til fadet, men det bestemmer man jo selv.

TorsdagRejesalat med mango, forårsløg og chili. En all time favorite salat her i huset og den skal bare på menuen med jævne mellemrum. Jeg serverer den cremede rejesalat med tilbehør af en grøn salat for at få lidt ekstra grønt og knas på tallerkenen. Derudover overvejer jeg et godt stykke brød, men det kan også være, at jeg gemmer brødet og køber et par gode oste, som vi kan få som en lille dessert bagefter. Det må tiden vise.

FredagFlammkuchen (tarte flambee) med løg og lufttørret skinke. Den tysk-franske pizza med løg og bacon (eller skinke) er et hit hjemme hos os og den bliver ikke mindre god, hvis man bager den på en pizzasten på grillen. Jeg serverer grøn salat og et godt glas hvidvin ved siden af, når vi får flammkuchen, men det bestemmer man jo selv.

Lørdag – Vi skal have en lækker, rosastegt roastbeef og mon ikke den ryger på grillen? Uanset hvad bruner jeg altid kødet grundigt på alle 4 sider i en gryde. Herefter krydrer jeg med salt og peber og så ryger stegen i ovnen eller på grillen (indirekte varme). Jeg stikker et stegetermometer ind i siden af kødet på det tykkeste sted og når temperaturen er 55-60° (meget rødt), tager jeg kødet af. Så hviler det under stanniol, indtil temperaturen siger 65-66° og så plejer stegen at være fint rosastegt (medium). Tilbehøret bliver en portion bearnaisekartoffelsalat, hvilket jeg allerede glæder mig til, og blandet salat.

SøndagSpansk tortilla med kartofler. En supernem og lækker vegetarret bestående af ganske få ingredienser, men har man forskellige grønsagsrester i køleskabet, så kan de nemt ryge med i tortillaen, der ret beset minder om en stor æggekage med kartofler. Vi spiser tortillaen som kødfri hovedret med salat til, men man kan også bruge den som tilbehør.

Ugens lækkeriGrillede nektariner med lufttørret skinke og basilikum. En dejlig nem snack, som er superlækker at nippe til før maden, men de kan også sagtens bruges som tilbehør til grillmad. Endelig er nektarinerne også ret lækre i en salat. Gerne med masser af salatblade, feta og nødder og en god dressing.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)