Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Nem jordbærkage på mazarinbund.

14 kommentarer
Ideer til studentermad, Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nem kage, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Det her er, som overskriften siger, verdens nemmeste jordbærkage. Lavet med lidt snyd og genveje, men ikke desto mindre superlækker og et hit til uventede gæster, eller når man bare lige får lyst til lidt sødt i en fart.

Det er jordbærkagen, som hverken skal røres sammen eller bages, for den laves ganske enkelt på en bund af mazarinkage fra supermarkedet. Jeps, den der lidt kedelige, fabriksfremstillede fætter med chokoladeovertræk. Og for en god ordens skyld må jeg hellere lige skynde mig at tilføje, at sådan en færdiglavet mazarinkage kan peppes gevaldigt op, når den fyldes med vanilje-flødecreme og toppes med friske, danske jordbær.

Først og fremmest må jeg hellere lige starte med at slå fast, at jeg til enhver tid vil argumentere for, at verdens bedste jordbærkage er af den hjemmelavede slags med mørdej, mazarinbund, flødecreme og friske jordbær. Ingen tvivl om det. Denne her lynhurtige jordbærkage skal derfor på ingen måde ses som en konkurrent til den hjemmelavede. Det er blot et tip til et lynhurtigt og lækkert alternativ og den slags tips kan vi vel alle bruge engang imellem.

Jeg lavede jordbærkagen med vanilje cremepulver rørt op med mælk og vendt sammen med flødeskum til en vanilje flødecreme. Man bestemmer selvfølgelig selv, hvor nemt man vil gøre det. En hjemmekogt vaniljecreme er eksempelvis altid lækker, men skal det være rigtig nemt, så går det selvfølgelig hurtigere med vanilje cremepulver.

Jordbærkagen blev pyntet med friske jordbær fra haven. Vi har ikke så forfærdeligt mange jordbærplanter, men de planter der er, har virkelig gjort deres for at holde os forsynede med friske jordbær. Uhhh hvor jeg elsker smagen af solmodne, nyplukkede jordbær.

Jeg vil skyde på, at det tog ca 10 minutter fra start til slut at lave jordbærkagen, som blev nydt til en kop aftenskaffe på terrassen. Vil man gerne have gelé på kagen, så kan man smelte en smule ribsgelé i mikrobølgeovnen og pensle kagen med den smeltede gelé. Herhjemme foretrækker vi dog kagen uden gelé – i hvert fald når den laves med søde, danske jordbær. Har man derimod fået fat i nogle syrlige bær, så kan det være en god idé med en smule sød-syrlig gelé på toppen. Det ser også vældig fint ud med kruseduller af smeltet, mørk chokolade som pynt på toppen, men her kommer altså i første omgang den helt simple “opskrift”.

4,67 fra 21 stemmer

Jordbærkage på mazarinbund

Samlet tid15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 mazarinkage
 • 40 gr vanilje cremepulver (ca ½ pose)
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 2 dl mælk
 • 1,5 dl piskefløde
 • 250 gr jordbær

Fremgangsmåde

 • Pak mazarinkagen ud og læg den på et fad.
 • Kom cremepulver i en skål og pisk det sammen med mælk efter anvisning på pakken.
 • Pisk fløden til skum og vend flødeskum, vaniljecreme og vaniljesukker sammen til en luftig vaniljeflødecreme. Fordel cremen på mazarinkagen.
 • Nip jordbærrene, halvér dem og læg dem på kagen i et fint mønster.
 • Opbevar jordbærkagen på køl til servering.
 • Evt. rester kan holde sig på køl i 1-2 dage. Kagen er ikke fryseegnet.
 

Noter til opskriften.

 
Jordbærkagen kan sagtens laves et par timer før den skal serveres. Den smager dog bedst, samme dag som den er lavet. Ønskes gelé på kagen, så smelt 3-4 spsk ribsgelé i mikrobølgeovnen og pensl forsigtigt den smeltede gelé ovenpå jordbærrene. 
 
Subscribe
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Erik Holst
4 år siden

Genialt det skal da prøves,så er spændt på hvad konen siger,hun eeeelsker jordbærkage 😊

Bente
4 år siden

Så blev den prøvet og familien var vilde med den. Din opskrift på fastelavnsboller med fløde er også en sikker vinder. Jeg er vild med mange af dine opskrifter og jeg elsker, at lave mad, men jeg er altså også vild med kager, hvor jeg ikke nødvendigvis laver det hele fra bunden. Mange tak for opskrifter af forskellig art 😊

Joan Frederichsen
2 år siden

Har lige lavet den, men cremen blev helt flydende ca 30 min efter. Hvad har jeg gjort forkert.
Det var med ribsgele.
Skal lave 3 stk til min svigerfars venne frokost.
Ps. Den smagte rigtigt godt.

Joan Frederichsen
2 år siden

Nej jeg brugte piskefløde.

Charlotte
2 år siden

Hej – det kan jeg godt give en god forklaring på, at cremen ikke stivner. For 2 dage siden blev kagecremen tilbagekaldt p.g.a. manglende ingrediens, der gør at cremen ikke tykner. Varen er IKKE farlig – hvor er det trist.

Charlotte
2 år siden

Kommentar Jeg glemte at fortælle at det er kagecremen med udløb den 26.06.22 den er gal med.

Kirsten Davidsen
1 år siden

Skal afprøves lige nu til Tour de France, enkeltstart og Jonas Vingegaard. Manden er kørt efter jordbær, mv.

Rikke
11 måneder siden

5 stars
Har lavet den i dag og hvor smagte den godt – alle gæster spiste med glæde. Lige så god som dem man køber hos bageren 😀