Pizza på blomkålsbund er blevet en af mine favoritter. Ikke fordi, at den på nogen måde kan sammenlignes med en tyndbundet, italiensk pizza med sprød skorpe eller de fantastiske, amerikanske deep pan pizzaer, som også hører til mine favoritter. Men ganske enkelt fordi, at en blomkålspizza er lækker på sin egen måde. Og har man ikke noget imod at eksperimentere i køkkenet og måske prøve noget lidt anderledes og utraditionelt engang imellem, så skal man altså unde sig selv en pizza med blomkålsbund.

Bunden laves lige ud af landevejen på blendet blomkål, æg, ost, salt og en smule hvedemel. Jeg tilsætter nemlig 1 spsk hvedemel som bindemiddel til blomkålsmassen, men ønsker man af den ene eller anden grund en helt glutenfri pizza, så kan det sagtens udelades. Man kan også bruge 1 spsk mandelmel, Fiber HUSK, rasp eller hvad man nu lige føler for.

Jeg koger blomkålen og sørger efterfølgende for at presse overskudsvæde ud af kålen med bagsiden af en ske. Jeg har også set opskrifter, hvor den kogte blomkål skal vrides fri for væde i et rent viskestykke, men det er simpelthen for bøvlet til mig. Jeg synes, det er meget nemmere at afdryppe kålen i en finmasket sigte og presse lidt med bagsiden af ske.

Er man rigtig doven, så har jeg faktisk også set eksempler på opskrifter, hvor den rå kål bare blandes i æggemassen, hvorefter hele herligheden formes til pizzabunde på bagepapir. Så kan det vel næsten ikke blive nemmere, men for god ordens skyld, må jeg hellere lige nævne, at jeg ikke selv har prøvet den metode.

Nedenstående opskrift er kun på pizzabundene, for ønskerne til pizzafyld er jo individuelle og helt op til den enkelte. Personligt er jeg dog ret vild med hjemmelavet tomatsauce, ost, lufttørret skinke, oliven og så basilikumpesto og frisk basilikum på toppen. Opskriften giver i øvrigt 2 pizzabunde og da de primært er lavet på blomkål, mætter de ret godt. Morten og jeg kunne i hvert fald ikke spise det hele op, så jeg vil skyde på, at 2 pizzaer rækker til 2 voksne og 1 mindre barn. Og måske 2 børn, hvis der serveres en lækker salat ved siden af.

Pizza med blomkålsbund

Bagetid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 2 stk

Ingredienser

 • 500 gr blomkål
 • 2 æg
 • 75 gr revet ost, fx mozzarella
 • 1 spsk hvedemel (kan udelades eller erstattes af rasp, HUSK, mandelmel eller lign)
 • 1 tsk groft salt

Fremgangsmåde

 • Skær dækbladene af blomkålshovedet og del det i mindre buketter. Kom blomkålsbuketterne i en food processor og blend til blomkålen er helt findelt. Det ligner lidt kokosmel.
 • Sæt en gryde med letsaltet vand over at koge på komfuret. Når vandet koger, tilsættes blomkålen. Kog blomkålen under låg i ca 5 minutter.
 • Hæld blomkålen i en finmasket si og lad den afdryppe. Pres evt. kålen let med bagsiden af en ske, så kålen bliver godt drænet for vand.
 • Bland æg, revet ost, hvedemel og salt i en skål og tilsæt afdryppet blomkål. Rør rundt til den varme kål har smeltet osten og det er blevet til en sammenhængende masse.
 • Bred blomkålsmassen ud i 2 cirkler á ca 25 cm på 2 stykker bagepapir.
 • Bag bundene ved 190 °C (varmluft) i ca 30 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
 • Bundene kan sagtens laves i god tid i forvejen. Ved servering toppes bundene med tomatsauce, revet ost og diverse pizzafyld og bages ved 190 °C (varmluft) i ca 10 minutter.

Noter

Tip til helt runde pizzaer! Fjern bunden fra en springform og stil ringen direkte ned på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel halvdelen af blomkålsmassen i springformen i et tyndt lag og glat det pænt. Fjern formen og der står nu en fin, rund pizzabund tilbage. Gentag med den anden halvdel af blomkålsmassen. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)