Det her er, som overskriften siger, verdens nemmeste jordbærkage. Lavet med lidt snyd og genveje, men ikke desto mindre superlækker og et hit til uventede gæster, eller når man bare lige får lyst til lidt sødt i en fart.

Det er jordbærkagen, som hverken skal røres sammen eller bages, for den laves ganske enkelt på en bund af mazarinkage fra supermarkedet. Jeps, den der lidt kedelige, fabriksfremstillede fætter med chokoladeovertræk. Og for en god ordens skyld må jeg hellere lige skynde mig at tilføje, at sådan en færdiglavet mazarinkage kan peppes gevaldigt op, når den fyldes med vanilje-flødecreme og toppes med friske, danske jordbær.

Først og fremmest må jeg hellere lige starte med at slå fast, at jeg til enhver tid vil argumentere for, at verdens bedste jordbærkage er af den hjemmelavede slags med mørdej, mazarinbund, flødecreme og friske jordbær. Ingen tvivl om det. Denne her lynhurtige jordbærkage skal derfor på ingen måde ses som en konkurrent til den hjemmelavede. Det er blot et tip til et lynhurtigt og lækkert alternativ og den slags tips kan vi vel alle bruge engang imellem.

Jeg lavede jordbærkagen med vanilje cremepulver rørt op med mælk og vendt sammen med flødeskum til en vanilje flødecreme. Man bestemmer selvfølgelig selv, hvor nemt man vil gøre det. En hjemmekogt vaniljecreme er eksempelvis altid lækker, men skal det være rigtig nemt, så går det selvfølgelig hurtigere med vanilje cremepulver.

Jordbærkagen blev pyntet med friske jordbær fra haven. Vi har ikke så forfærdeligt mange jordbærplanter, men de planter der er, har virkelig gjort deres for at holde os forsynede med friske jordbær. Uhhh hvor jeg elsker smagen af solmodne, nyplukkede jordbær.

Jeg vil skyde på, at det tog ca 10 minutter fra start til slut at lave jordbærkagen, som blev nydt til en kop aftenskaffe på terrassen. Vil man gerne have gelé på kagen, så kan man smelte en smule ribsgelé i mikrobølgeovnen og pensle kagen med den smeltede gelé. Herhjemme foretrækker vi dog kagen uden gelé – i hvert fald når den laves med søde, danske jordbær. Har man derimod fået fat i nogle syrlige bær, så kan det være en god idé med en smule sød-syrlig gelé på toppen. Det ser også vældig fint ud med kruseduller af smeltet, mørk chokolade som pynt på toppen, men her kommer altså i første omgang den helt simple “opskrift”.

Verdens nemmeste jordbærkage

Samlet tid10 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 mazarinkage
  • ½ brev vanilje cremepulver (ca 40 gr)
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 2 dl mælk
  • dl piskefløde
  • friske jordbær (ca 200-300 gr)

Fremgangsmåde

  • Pak mazarinkagen ud og læg den på et fad.
  • Kom cremepulver og vaniljesukker i en skål og pisk det sammen med mælk efter anvisning på pakken.
  • Pisk fløden til blødt skum og vend vaniljecreme og flødeskum sammen til en luftig flødecreme, som fordeles på mazarinkagen.
  • Nip jordbærrene og skær dem i halve. Placer de halve jordbær ovenpå kagen.
  • Lad jordbærkagen stå på køl indtil servering.

Noter

Jordbærkagen kan sagtens laves et par timer før den skal serveres, men den er bedst samme dag, som den er lavet. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)