Bønnefritter med soja og sesam.

0 kommentarer
Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Bønnefritter laver jeg jævnligt. De klassiske grøntsagsfritter af grønne bønner, som er vendt i olivenolie og salt og bagt sprøde i ovnen er lidt af et hit herhjemme. Men af en eller anden grund havde jeg ikke lige tænkt over variationer af opskriften før for nyligt. Og det kom der de her skønne bønnefritter med soja og sesam ud af.

Se også – Bønner i baconsvøb I Bønnesalat med feta I Broccolifritter 

Nem opskrift på sprøde fritter af bønner.

Har man ikke tidligere prøvet at lave bønnefritter, så må jeg hellere lige skynde mig at komme med en advarsel. Bønnerne bliver selvfølgelig ikke som pommes frites, men de bliver sprød-seje og let knasende. Samtidig har de den skønneste smag, som slet ikke kan sammenlignes med eksempelvis kogte, grønne bønner. Og det gør dem altså ret oplagte til både grøntsags-skeptiske børn og voksne.

Jeg synes ikke, at bønnefritter skal være en erstatning for pommes frites. Har jeg lyst til pommes frites, så vil jeg have den ægte vare. Til gengæld synes jeg, at bønnefritter smager helt vildt godt. De er fantastiske som tilbehør til diverse kød- og fiskeretter, en god grillet bøf, en steg eller bare et stykke grillet kylling. Og når først skålen med bønnefritter kommer på bordet, kan jeg sagtens sidde og nippe i de sprøde, bagte bønner, indtil de pludselig allesammen er spist.

Tip! Se mine bedste tips til sprøde bønnefritter under opskriften. 

5 fra 3 stemmer

Bønnefritter med soja

Bagetid30 min
Samlet tid35 min
Antal: 4 personer (tilbehør)

Ingredienser

 • 500 gr frosne, grønne bønner
 • 2 spsk olivenolie
 • 5 spsk soja
 • 3 fed hvidløg (skåret i tynde skiver eller små stykker)
 • 4 spsk sesamfrø
 • salt

Fremgangsmåde

 • Kom de frosne, grønne bønner i en stor frysepose.
 • Tilsæt olivenolie, soja, hvidløg og sesamfrø og ryst posen grundigt, så marinaden fordeles på bønnerne.
 • Bred bønnerne ud i et enkelt lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er vigtigt, at bønnerne så vidt muligt ligger i et enkelt lag, da man ellers risikerer, at de "koger" i stedet for at stege og blive sprøde i ovnen.
 • Bag bønnerne ved 200 °C (varmluft) i 25-30 minutter, indtil de begynder at blive gyldne og sprøde. Vend rundt i bønnerne et par gange undervejs, så de alle bliver godt bagte.
 • Anret bønnerne i et fad, drys lidt salt over (husk at soja også tilfører salt) og server straks.

Tips til de bedste bønnefritter.

Bønnefritter med soja og sesam er en fantastisk kombination. Saltsmagen i sojaen spiller perfekt sammen med både bønner og sesamfrø og de små stykker hvidløg får en rund og mild smag, når de bages i ovnen. Jeg er afgjort fan.

Jeg synes, at man opnår det bedste og sprødeste resultat ved at bruge grønne bønner direkte fra frost. Men man kan selvfølgelig også bruge friske, nippede bønner. Vær dog opmærksom på, at bagetiden i så fald kan variere, så hold øje med bønnerne i slutningen af bagetiden. Jo længere tid man giver bønnerne, desto mørkere og mere sprøde bliver de.

Det er vigtigt, at man ikke lægger for mange bønner på bagepladen ad gangen. De skal helst ligge i et enkelt, jævnt lag, så man ikke risikerer, at de nederste bønner bliver “kogt” i stedet for bagt. Brug hellere 2 bageplader, hvis der skal laves en stor portion og vend også gerne rundt i bønnerne et par gange undervejs, så de bages jævnt.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)