Som jeg vist tidligere har været inde på, så bliver uge 34 kun en “halv” uge for os herhjemme, i hvert fald sådan rent madmæssigt. Vi installerer nemlig hus- og hundesitter og tager på sommerferie i midten af ugen, men vi kommer langt fra til at sulte, for vi tager 12 dage til New York.

Det kommer dog på ingen måde til at påvirke madplanen og heller planerne for de kommende uger, for jeg har gjort ligesom kokkene på tv og snydt lidt. Så selvom Morten og jeg ikke “spiser med” i de kommende uger, så har jeg lavet et par madplaner på forhånd og samlet masser af inspiration til nem og lækker aftensmad.

Husk at man også kan modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis som mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.

Madplan til uge 34.

MandagSpicy oksekød med spidskål og karry. En nem og lækker gryderet, som er spækket med grønsager og så er den helt oplagt, hvis der skal ryddes op i grønsagsskuffen. Vi spiser gerne det krydrede oksekød og grønsagerne som fyld i madpandekager eller tortillapandekager, men man kan også bare spise det, som det er. Evt. med brød til.

Tirsdag – Vores persille breder sig i haven, så nu er det igen tid til persillesuppe. En skøn og cremet suppe med den fineste, lysegrønne farve. Har man ikke persille i haven, eller kender nogen, der kender nogen, så smut forbi den lokale grønthandler og køb et ordentligt bundt. Det er meget billigere end i supermarkederne.

OnsdagPasta med rejer og hvidløg. En helt simpel pastaret med masser af hvidløg og store, lækre tigerrejer. Jeg serverer gerne med en grøn salat og godt brød til, men det bestemmer man jo selv.

TorsdagIndonesisk kylling i fad. En liiiidt speciel opskrift og kigger man på ingredienserne, kan man godt blive i tvivl om, hvorvidt man har fået blandet en dessert og en hovedret sammen. Men tro mig, det smager helt eminent og SKAL prøves. Har man alligevel problemer med bananer i varm mad, så udelader man dem selvfølgelig. Jeg serverer ris og salat ved siden af.

Fredag – Sprødstegte quesadillas (udtales kæsadiljas) er altid godt og de her quesadillas med kartofler, spinat og ost er et hit hjemme hos os. De er uden kød, men det smager også supergodt at lave quesadillas med skinke og ost, kylling og ost eller skiver af steak med sauteret løg, peberfrugt og ost, så det bestemmer man jo selv. Jeg foreslår en god salat og creme fraiche eller creme fraiche dressing ved siden af.

Lørdag – Menuen står på en lækker, stegt mørbrad med parmaskinke og timian. Tilbehøret bliver flødekartofler med pikantost, vis eksistens jeg helt havde glemt, så nu må de frem i lyset igen. Derudover tænker jeg en form for salat eller grønt tilbehør, måske grillede tomater.

Søndag – Søndagsmenuen står på et græsk farsbrød med ristede kartofler. Alt i et fad, som bare skal i ovnen og så kan man ellers gå og glæde sig til aftensmaden, imens duftene fra køkkenet langsomt spreder sig. Skal der lidt ekstra tilbehør til farsbrødet, så er en græsk salat med peberfrugter, tomater, agurk, rødløg, feta og oliven jo altid godt og det samme med en portion tzatziki.

Ugens lækkeri – Der er igen kommet gang i madpakkerne rundt omkring i de små hjem og et af de helt store hits i madpakken hjemme hos os er hjemmelavede rugbrødschips med hvidløg og havsalt. Man kan selvfølgelig købe rugbrødschips, men det er altså ret nemt at lave dem selv, og så får man også brugt en rest tørt rugbrød, hvis man ligger inde med den slags.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)