Blomkålssuppe – nem opskrift på cremet suppe.

4 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Hverdagsmad, Lette retter, Opskrifter, Suppe, Vegetar
Gå direkte til opskriften

I takt med at dagene bliver kortere og lidt køligere, kommer der igen jævnligt supper på bordet herhjemme. Og selvom mit opskriftsarkiv allerede bugner af supper – jeg er jo en rigtig suppeelsker – så er der da altid plads til en mere. Forleden blev det til en helt klassisk og meget simpel, cremet blomkålssuppe. En af den slags supper, som man næsten altid lige kan trylle frem, fordi den kræver så få ingredienser, at man næsten har det hele hjemme i forvejen. Helt perfekt som en lille, varmende forret eller let hovedret med godt brød til. 

Se også – Kartoffelsuppe med porrer I Peberfrugtsuppe I Gulerodssuppe med pikantost

4.40 fra 23 stemmer

Blomkålssuppe

Samlet tid30 min
Antal: 4 portioner

Ingredienser

 • 1 spsk smør
 • 500 gr blomkål (delt i mindre buketter)
 • 1 løg (skrællet og grofthakket)
 • 7 dl hønse- eller grønsagsbouillon (evt vand + 1 bouillonterning)
 • 2 dl mælk
 • 1 dl piskefløde (madlavningsfløde kan også bruges)
 • revet muskatnød
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Smelt smørret i en stor gryde og sauter blomkålsbuketterne og hakket løg i smørret i 2-3 minutter.
 • Tilsæt bouillon, læg låg på gryden og bring den i kog. Lad suppen koge i ca 15 minutter, til blomkålen er helt mør.
 • Blend til en glat og cremet med en stavblender. Man kan selvfølgelig også blende suppen glat i en almindelig blender og derefter hælde den tilbage i gryden.
 • Tilsæt mælk og fløde. Er suppen lidt for tyk, så tilsæt mere mælk eller lidt vand.
 • Varm suppen godt igennem og smag til med revet muskat, salt og peber.
 • Server evt med topping af bacon, krydderurter eller et dryp olivenolie.

Min bedste opskrift på cremet blomkålssuppe.

Min blomkålssuppe opskrift er af den gode, cremede slags. Og for at få det bedste resultat, så synes jeg altså, at man skal unde sig selv at bruge en smule piskefløde i suppen. Ikke meget, men bare lidt nok til at runde smagen af. Og det er altså ikke uvæsentligt med gode smagsgivere, når man laver en suppe med så få ingredienser, som denne her.

Man kan selvfølgelig også bruge madlavningsfløde, hvis man foretrækker det. Og er man mere til flødeost, så er 2-3 skefulde flødeost (naturel eller med smag) også en skøn smagsgiver til suppen. Men jeg bruger som regel en sjat piskefløde og supplerer desuden lidt mælk.

Lækre variationer over blomkålssuppen.

Ovenstående opskrift er ikke nogen specielt stor portion. Den giver ca 4 skålfulde, og der skal kun bruges omkring 500 gr blomkål. Det svarer til et halvt stort eller et helt, lille blomkålshoved. Det er oplagt at lave suppe, hvis man har en smule blomkål liggende i grøntsagsskuffen, og faktisk kan man også lave suppe på en rest kogt blomkål. Den kogte blomkål skal blot skæres i mindre stykker og sauteres i lidt smør, præcis som beskrevet i opskriften. Men kogetiden forkortes selvfølgelig væsentligt, når man ikke skal vente på, at kålen koges mør.

Planlægger man at servere blomkålssuppe til aftensmad, så bør man nok lave en dobbelt portion. I hvert fald hvis man er mere end 2 personer i husstanden og ikke planlægger at servere andet end suppe. På den måde får man også brugt hele blomkålshovedet på én gang. Desuden kan suppen sagtens fryses, så der er ingen problemer i at lave dobbelt portion, når man alligevel er i gang.

Endelig kan man uden problemer supplere sin blomkål med andre former for grønsager og/eller rodfrugter, fx selleri, pastinak, kartofler, gulerødder mm. Så laver man bare en lækker grøntsagssuppe i stedet for en ren blomkålssuppe.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Pelle Dahl
4 år siden

Nu har jeg læst rigtig mange af dine opskrifter og også brugt rigtig mange af dem.
Du bruger ofte en slags boullion – og jeg har kigget rigtig mange steder. Synes bare ikke rigtig jeg kan finde det i normale supermarkeder.

Hvor køber du det?

Og mange tak for nogle skønne opskrifter.

Vh Pelle

Helle Charlotte Pedersen
2 år siden

5 stars
Bedste blomkålssuppe jeg har prøvet og den bliver altid godt modtaget

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)