I takt med at dagene bliver kortere og lidt køligere, kommer der igen jævnligt supper på bordet herhjemme. Og selvom mit opskriftsarkiv allerede bugner af supper – jeg er jo en rigtig suppeelsker – så er der da altid plads til en mere. Forleden blev det nemlig til en helt klassisk og meget simpel blomkålssuppe. En af den slags supper, som man næsten altid lige kan trylle frem som en lille varmende forret eller let hovedret med godt brød til, fordi den kræver så få ingredienser, at man næsten har det hele hjemme i forvejen.

Blomkålssuppen er af den gode, cremede slags og for at få det bedste resultat, så synes jeg altså, at man skal unde sig selv at bruge en smule piskefløde i suppen. Ikke meget, men bare lidt nok til at runde smagen af, hvilket er væsentligt, når man laver en suppe med så få ingredienser, som denne her. Man kan selvfølgelig også bruge madlavningsfløde, men jeg bruger en sjat piskefløde og desuden lidt mælk.

Nedenstående er ikke en kæmpe portion – den giver ca 4 portioner, så planlægger man at servere blomkålssuppe til aftensmad, så skal der måske laves lidt ekstra. I hvert fald hvis man er mere end 2 personer i husstanden. Til gengæld passer portionen glimrende til frokost eller en hurtig forret. Der skal kun bruges omkring 500 gr blomkål, hvilket svarer til et halvt stort eller et helt, lille blomkål, så det er oplagt at lave suppe, hvis der ligger en rest blomkål i grønsagsskuffen. Og man kan selvfølgelig også supplere med andre former for grønsager og/eller rodfrugter, fx selleri, pastinak, kartofler, gulerødder mm og lave en lækker grønsagssuppe.

Blomkålssuppe

Samlet tid30 min
Antal: 4 portioner

Ingredienser

 • 1 spsk smør
 • 500 gr blomkål (delt i mindre buketter)
 • 7 dl hønse- eller grønsagsbouillon (evt vand + 1 bouillonterning)
 • 2 dl mælk
 • 1 dl piskefløde (madlavningsfløde kan også bruges)
 • revet muskatnød
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Smelt smørret i en stor gryde og sauter blomkålsbuketterne i smørret i 2-3 minutter.
 • Tilsæt bouillon, læg låg på gryden og bring den i kog. Lad suppen koge i ca 15 minutter, til blomkålen er helt mør.
 • Stik en stavblender i gryden og blend til en glat og cremet suppe. Tilsæt mælk og fløde efter smag. Er suppen lidt for tyk, så tilsæt lidt mere mælk eller vand.
 • Smag suppen til med revet muskat, salt og peber og varm den igennem inden servering.
 • Server evt med topping af bacon, krydderurter eller et dryp olivenolie.

Noter

Vil man have lidt ekstra smag til suppen, så kan man tilsætte hakket løg og hvidløg, som steges i smørret sammen med blomkålen. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)