Sprøde edamamebønner med chili…

1 kommentarer
Snacks, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Jeg elsker edamamebønner i alle afskygninger. Både de lune edamamebønner i bælg med salt og citron, som vi får serveret til sushi og de bælgede edamembønner, som jeg bruger i alt lige fra gryderetter og wokmad til salater. Bønnerne har en skøn smag, der minder en lille smule om ærter og modsat mange andre former for bønner, så har de ikke den let melede konsistens, som ellers får en del mennesker til at vælge bønner fra. Senest er jeg begyndt at lave de her skønne, sprøde edamamebønner med chili og parmesan, som vi enten spiser som en let snack eller tilbehør til maden og de er lynhurtigt gået hen og blevet en kæmpe favorit.

Edamamebønnerne, som bages i ovnen, bliver lækre og sprøde og for at opnå det allerbedste resultat, er det lidt vigtigt, at man bruger frosne edamamebønner. Bønner, som købes frosne i supermarkederne, skal altså ikke optøes inden brug. Bruger man optøede bønner, vil man stadig få den lækre smag, men bønnerne vil blive lidt mere seje end sprøde. Ikke at det gør noget, hvis man foretrækker det.

Vi spiser de sprøde bønner som en let snack, gerne til en velkomstdrink eller bare som lidt hygge før maden, eller også spiser vi dem som lidt anderledes tilbehør til maden. De er desuden skønne som et sprødt og let spicy indslag i en lækker salat.

Mht. krydringen, så bestemmer man jo selv, om man bruger chiliflager, chilipulver eller måske en helt anden form for krydderi, fx paprika, spidskommen, tacokrydderi eller hvad man nu ellers kan finde på. Bønnerne skal helst spises samme dag, som de er lavet – gemmer man dem, kan de godt blive bløde og kedelige. Man kan altså ikke forberede bønnerne i forvejen, men det er jo så nemt, at lave en portion, at det ikke er det store problem.

 

5 fra 1 stemme

Edamamebønner med chili

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Bagetid25 min
Samlet tid30 min

Ingredienser

  • 300 gr frosne, bælgede edamamebønner
  • 1 spsk olie
  • 4 spsk revet parmesanost
  • 1 tsk tørrede chiliflager (eller efter smag)
  • salt

Fremgangsmåde

  • Kom de frosne bønner, olie, parmesanost, chiliflager og salt i en frysepose og ryst posen godt, så det hele fordeles på bønnerne.
  • Vend bønnerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag bønnerne ved 200 C° (varmluft) i ca 25 minutter, til de bliver let lysebrune og sprøde. Rør rundt i bønnerne et par gange undervejs.
  • Server de sprøde og krydrede edamamebønner lune eller kolde - enten som snack eller som tilbehør til en hovedret.
For at opnå det bedste resultat og få sprøde bønner, er det vigtigt, at der bruges frosne edamamebønner. 
1 Kommenter
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anja
4 år siden

Vil de stadig blive sprøde og lækre uden ost? Kan det evt erstattes af en anden ost som fx cheddar?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)