En af de allerbedste måder, at anvende let overmodne bananer på må uden tvivl være en lækker og svampet banankage. Måske ikke den sundeste måde, men afgjort den bedste. Og gerne med masser af god, grofthakket chokolade i dejen eller som et tykt lag overtræk på toppen af kagen. Der er altså bare noget over lyden af chokolade, som knækker, så jeg foretrækker et sprødt chokoladelag på toppen af kagen, men det gør man jo bare, som man har lyst til.

>> Se også min opskrift på en skøn banankage med karamelglasur lige her.

Denne her banankage er uden sammenligning min favorit.  Smagen er lækker og intens og med en lille snert af kanel, der giver en fantastisk smag. Helt perfekt og især her om efteråret. Konsistensen er på én gang både luftig og alligevel blød og svampet og så tager det ikke mere end godt og vel 10 minutter at røre dejen sammen. Sådan skal en rigtig skærekage altså være i min verden.

Jeg fyldte år i weekenden og blev fejret af familie og venner lørdag aften (og nat). Søndag var der derfor lidt generel mathed at spore og bortset fra en laaang gåtur sammen med mine forældre og hunde og en efterfølgende frokost, blev der ikke lavet det store før sidst på eftermiddagen. Der spottede jeg nemlig et par plettede bananer i skålen og fik lyst til at bage banankage.

De sidste par dage har det jo stort set ikke været lyst – gråvejr og masser af regn. Sådan nogle dage rimer altså på kage og bløde tæpper i en god stol så der skulle ikke meget overtalelse til at få mig i køkkenet og bage. Kagen blev efterfølgende nydt i sofaen med en kop varm te, puttet under et blødt og lunt tæppe, omgivet af tændte stearinlys og akkompagneret af rusk i træerne, flyvende blade og regn mod ruderne. Slet ikke nogen dårlig afslutning på min fødselsdag og start på efterårsferien.

Print opskrift Pin opskrift
4.5 fra 2 stemmer

Banankage

Bagetid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 12 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 150 gr blødt smør
 • 150 gr sukker
 • 3 æg
 • 1 tsk natron
 • 2 tsk bagepulver
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 2 tsk stødt kanel
 • 1 nip salt
 • 150 gr hvedemel
 • 2 modne bananer
 • 100 gr god chokolade
 • evt. hakkede mandler/nødder til pynt

Fremgangsmåde

 • Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt æggene ét ad gangen under piskning.
 • Sigt natron, bagepulver, vanilje, kanel, salt og hvedemel sammen og vend det i dejen.
 • Mos bananerne grundigt og kom dem i dejen.
 • Fordel dejen i en smurt springform (ca 22-24 cm) og bag kagen ved 180 °C (alm. ovnfunktion - ikke varmluft) i ca. 30 minutter, indtil den er gylden og gennembagt.
 • Lad kagen afkøle på bageristen.
 • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen og fordel den smeltede chokolade på toppen af kagen. Pynt evt. med hakkede mandler eller nødder.
 • Kagen kan holde sig svampet i flere dage, hvis den pakkes godt ind. Den kan også fryses, men så kan det være en ide at vente med at overtrække med chokolade, da chokolade og kulde ikke er en god kombination.

Noter

I stedet for at pynte kagen med smeltet chokolade, kan man hakke chokoladen groft og vende den i kagedejen inden bagningen. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)