Er der noget som en rigtig god chokoladekage? Sådan en saftig og svampet, lækker, nybagt basse med glasur på toppen, der nærmest smelter i munden og får hele huset til at dufte. Sådan en kage har jeg bagt i dag. Og jeg kan lige så godt afsløre, at den stadig var varm, da jeg spiste det første stykke – med et glas kold mælk til, selvfølgelig. Kold mælk og chokolade er et fantastisk match, efter min mening, men en god kop kaffe eller te er nu også ret lækkert.

>> Se også min opskrift på rocky road chokoladebrownies med skumfiduser og dumlekarameller lige her. 

Selve kagen er lige ud af landevejen og supernem at lave. Inspirationen til opskriften stammer oprindeligt fra en Arla opskrift og den er lavet med en god kakaopulver, så i virkeligheden kan man vel argumentere for, at det burde kaldes en kakaokage. Omvendt laver man jo såvel chokolade som kakaopulver af kakaobønner fra kakaotræet, så jeg vælger altså at kalde det for en chokoladekage. En perfekt kage til eftermiddagshygge og uddeling i klassen, på jobbet eller lignende og så kan dejen være rørt sammen og sat i ovnen i en håndevending.

Kagen kan desuden bages i den store bradepande i ovnen, hvis man laver dobbelt portion. Man kan med andre ord lave kage til rigtig mange mennesker på relativt kort tid og når først kagen er bagt, kan den nemt pyntes til en fin kagemand eller kagekone eller skæres ud til en en af de populære talkager. Evt afskær fra kagen kan bruges til romkugler og hvis man synes, kan man også bare bage en kage udelukkende med det formål at lave hjemmelavede romkugler. Hvis man altså kan lade være med at spise den lækre kage, når den kommer ud af ovnen og er helt svampet, lækker og nybagt.

Da det er Halloween, eller Allehelgensaften som man også tidligere kaldte det her i Danmark, i morgen, valgte jeg at pynte chokoladekagen med et lille spindelvæv i glasuren. Det er ikke specielt svært at lave og kræver blot at man sprøjter en spiral af hvid glasur oveni den mørke glasur og så en tandstikker, så man kan trække striber fra kagens midte ud mod siderne. Men det kræver selvfølgelig lige 5 minutters ekstra arbejde, da glasuren skal deles i 2 portioner og den hvide glasur skal hældes i en sprøjtepose.

Er man ikke i halloweenhumør, så kan kagen selvfølgelig også sagtens pyntes med en ensfarvet mørk eller lys glasur, det bestemmer man jo selv. Man kan desuden placere små edderkopper (spiselige eller i plastik) i edderkoppespindet i glasuren, hvis det skal være ekstra (u)hyggeligt til børn og barnlige sjæle.

 

Print opskrift Pin opskrift
4.8 fra 10 stemmer

Chokoladekage

Bagetid35 min
Samlet tid45 min
Antal: 12 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 200 gr sukker
 • 125 gr hvedemel
 • 4 spsk kakaopulver (drikke- og bagekakao)
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 1 tsk stødt kanel (kan udelades)
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • 150 gr smeltet smør
 • 2 æg
 • dl mælk

Glasur

 • 100 gr flormelis
 • 1 spsk kakaopulver (drikke- og bagekakao)

Fremgangsmåde

 • Sigt sukker, hvedemel, kakaopulver, vaniljesukker, kanel, bagepulver og salt sammen i en skål.
 • Tilsæt smeltet smør, æg og mælk og pisk det hele sammen til en glat kagedej.
 • Fordel dejen i en mellemstor springform (ca 20-22 cm) - smurt eller foret med bagepapir.
 • Bag kagen ved 175 °C (alm. ovnvarme - ikke varmluft) i ca 35 minutter på midterste ovnrille, til den er gennembagt. Tjek evt. ved at stikke en tandstikker eller lign. i midten af kagen.
 • Afkøl kagen på bageristen.
 • Rør flormelis sammen med en smule vand til en tyk, hvid glasur. Tag lidt hvid glasur fra og kom det i en lille sprøjtepose eller frysepose. Rør kakaopulver i den resterende glasur, så det bliver til chokoladeglasur. Bliver glasuren for tyk, så tilsæt en smule ekstra vand.
 • Fordel den brune glasur på toppen af den afkølede kage. Sprøjt herefter en spiral af den hvide glasur oveni den brune glasur - start fra midten af kagen og arbejds udefter.
 • Med en tandstikker trækkes ca 8 streger i den våde glasur fra midten af kagen ud mod siderne, så den mørke og hvide glasur danner et fint edderkoppespind.
 • Lad glasuren sætte sig og server kagen.

Noter

Kagen kan sagtens fryses, men jeg anbefaler, at man i så fald venter med at pynte med glasur til kagen er optøet. Glasur bliver sjældent pænt efter en tur i fryseren. Kagen holder sig desuden lækker og svampet i 2-3 dage, hvis den er pakket godt ind. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)