Madplan til uge 41…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Det bliver tidligere mørkt om aftenen, det er mørkt om morgenen, bladene på træerne er for alvor ved at gulne og der er en snert af efterår og brænderøg i luften. Uhhh hvor jeg elsker denne her tid på året. Og heldigvis er der andre gode råvarer end bare rodfrugter, kål og æbler om efteråret, for nu er det igen blevet tid til vildtkød. Derfor er der en lækker vildtgryde med svampe på ugens madplan, men den kan også laves med oksekød i tern.

Derudover har jeg for alvor fået gang i stegesoen igen og i denne uge bliver det en andebryststeg, som ryger i soen. Helt perfekt hvis man gerne vil spise and lidt oftere end bare til Mortens aften og jul. Desuden er retten et hit, hvis man ikke er så mange, at man kan spise en hel and, men omvendt gerne vil have både saftigt andekød og en god andesauce. Endelig skal jeg i gang med de første juleforberedelser – det er nemlig tid til at lave fordej til honningkagerne og den må altså gerne hvile i et par måneder.

Husk at det også er muligt at modtage ugen madplan + komplet indkøbsliste gratis på mail hver lørdag morgen. Det er blot udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og emailadresse og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 41.

Mandag – Menuen står på en lækker rodfrugtgratin med timian på den ene af ugens kødfrie dage, men selvfølgelig kan man sagtens tilføje lidt stegt bacon, skinke eller kylling til gratinen. Man kan også servere rodfrugtgratinen som tilbehør til kødretter. Jeg laver gerne en blandet salat ved siden af gratinen, men dampet grønt er også en mulighed.

Tirsdag – Ugens fisk bliver de her skønne laksefilet’er med soja, sennep og honning, som er noget så nemme at lave og smager forrygende. Tilbehøret bliver formentlig nogle små, ovnristede kartofler, for det er nemt, når ovnen alligevel er i gang og så tænker jeg, at lave en stor portion salat mandag, så der er rester til tirsdag.

OnsdagKartoffeltærte a la brændende kærlighed lyder måske lidt specielt, men jeg lover, at det er superlækkert. Sprød tærtebund, bagt kartoffelmos og løg, bacon og rødbeder på toppen. En rigtig skøn efterårs- og vinterret.

Torsdag – Ugens suppe bliver en helt klassisk blomkålssuppe uden så mange dikkedarer. Lavet på løg, blomkål, bouillon og en sjat piskefløde og blendet fløjlsblød og cremet. Jeg regner med at servere en eller anden form for madbrød ved siden af, men måske bliver det bare et lækkert, friskbagt flute fra bageren.

FredagStegte ris med kylling og grønt, også kaldet asiatisk biksemad, er altid lækkert og en rigtigt fredagsmenu. Har man en rest kyllingekød, er det jo oplagt at bruge den i retten, men der kan også bruges svinekød, rejer eller skinke skåret i tynde strimler. Eller måske en blanding. Er man mere til en klassisk biksemad, så ligger der en nem og lækker opskrift lige her. 

Lørdag – Det er igen sæson for vildtkød, så lørdag aften står menuen på en lækker vildtgryde med gulerødder og svampe. Tilbehøret bliver hjemmelavet kartoffelmos og måske nogle bønner omviklet med bacon eller en form for efterårssalat. Det må tiden vise.

SøndagAndebryst i stegeso. En forrygende nem og lækker tilberedning af andebryststeg eller andebryster, der kommes i stegesoen sammen med kartofler og gulerødder, og efter nogle timer er maden klar. En perfekt søndagsmiddag og måske også en idé til Mortens aften, hvis ikke man kan spise en hel and.

Ugens lækkeri – Ganske vist er det endnu lidt tidligt at begynde på juleforberedelserne, men har man planer om at bage honningkager til jul, så kan man sagtens sætte fordejen til honningkagerne over allerede nu. En fordej laves på honning og hvedemel og bruger man fordej, får man de lækreste, bløde og saftige honningkager. Fordejen skal hvile i minimum 30 dage inden brug, men den tager på ingen måde skade af at stå i længere tid.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)