Madplan til uge 43…

4 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Efterårsferien synger på sidste vers og selvom jeg ikke selv har holdt ferie, så skal jeg love for, at der er blevet hygget igennem og ikke mindst bagt en forfærdeligt masser skønne brød, boller og kager i køkkenet. Der er altså et eller andet med efterår, regn og gråvejr, som forstærker min bagetrang og så er det jo noget så hyggeligt, når man efterfølgende kan nyde de gode sager til en varm kop kaffe eller te.

Nu venter så en ny uge forude og med den nærmer vi os også Halloween, selvom jeg har på fornemmelsen, at der allerede er blevet afholdt en del Halloween arrangementer i løbet af efterårsferien. På madfronten er der nu ikke så meget Halloween og uhygge at komme efter endnu. Det venter vi lige med til uge 44, men masser af lækker efterårsmad er der selvfølgelig. Og så glæder jeg mig især til at bage en lækker ølkage, som er smækfyldt med varme efterårs- og julekrydderier, og smager fantastisk med koldt smør på.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis på mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og adresse og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 43.

Mandag – Det er rigtigt blevet suppevejr, og jeg nyder, at vi nu igen har en fast, ugentlig suppedag. Udover at suppe er superlækkert, så er det også både nem, billig og som regel rimelig sund mad. I denne uge bliver det en skøn gulerods-porresuppe, med en lækker smag af pikant ost.

Tirsdag – Tirsdag aften står menuen på chicken parmigiana og jeg glæder mig allerede til at sætte tænderne i en af mine absolutte livretter fra det italienske køkken. Jeg serverer friskkogt pasta til den lækre parmesankylling med mozzarella og skøn aromatisk tomatsauce, men en frisk salat og brød er også godt.

Onsdag – Ugens “fisk” bliver en lækker, hjemmelavet rejesalat i bagte kartofler med grøn salat. Bagte kartofler er et hit hjemme hos os, men selvfølgelig kan rejesalaten også bare serveres med brød eller salat til. Jeg er vild med at tilføje rogn eller kaviar, som giver lidt “knas” til rejesalaten, men på denne her tid af året kan jeg selvfølgelig ikke købe stenbiderrogn, så jeg må se på alternativerne. Rogn kan dog sagtens udelades, hvis ikke man bryder sig om det.

Torsdag – Torsdag aften skal vi have friske tortellini i tomatsauce, som gratineres med ost i ovnen. En supernem ret, der smager fantastisk og kan være færdig i løbet af ganske kort tid. Man vælger selvfølgelig selv, om det skal være tortellini med vegetar- eller kødfyld og har man meget travlt, så springer man over, hvor gærdet er lavest, og vender de friske tortellini i et glas (god), færdigkøbt tomatsauce. And dinner is ready!

Fredag – Der bliver ikke nogen pizza night denne fredag og så alligevel. Menuen står nemlig på de her skønne pizzakartofler med ost, tomat og chorizo, som smager ret meget hen i retning af pizza, men samtidig har en god fylde fra de ristede kartofler. Jeg serverer som regel en blandet salat ved siden af kartoflerne og så bliver alle mætte og tilfredse.

Lørdag – Lørdagsmenuen står på en lækker paprikagryde med kylling og bacon. En variation over den klassiske mørbradgryde med bacon, hvor mørbraden er udskiftet med kylling, men det bestemmer man jo selv – man kan sagtens bruge mørbrad, hvis man foretrækker det. Jeg serverer paprikagryden med dampet grønt og ris, men ristede kartofler er også en mulighed.

Søndag – Ugen slutter med et lækkert, græsk-inspireret farsbrød med kartofler. En skøn “alt i en ret”, som blot skal samles i et fad og efterfølgende passer sig selv i ovnen. Så kan man jo passende bruge tiden på andre hyggelige gøremål eller måske forberede maden til den kommende uge og fylde køleskabet med masser af færdigsnittet grønt, som lige er klar til brug.

Ugens lækkeriØlkage. En ølkage er måske nok noget, som man forbinder med jul, fordi den er smækfyldt med varme julekrydderier, men den er altså også en helt perfekt efterårskage, som man sagtens kan bage i oktober og november, når det endnu er lidt for tidligt til de klassiske julebagerier.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jytte
4 år siden

Hej Anne-Kathrine
Super lækker mad opskrifter,den nyder jeg godt af,
Mad plan uge for uge.De er gode næsten alle samme.
Glæder mig her til uge 43

Marianne Iversen
4 år siden

Dine opskrifter er gode, men kunne godt tænke mig lidt mere variation. Du bruger meget kylling og bacon

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)