Madplan til uge 44…

4 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Oktober nærmer sig sin afslutning og nu nærmer vi os november måned med hastige skridt. Det betyder også, at julen rykker tættere og tættere på og jeg må indrømme, at jeg slet ikke kan vente. Jeg er vild med jul og alt hvad dertil hører af hygge, hjemmebag, traditioner, gaveindkøb, julepynt osv osv.

Inden da venter dog en skøn november måned, som for mig er den hyggeligste “før-julemåned”, hvor jeg rigtigt skal hygge mig med alle de små ting, som der måske ikke er tid til i en travl december. Fx bagning af de første æbleskiver, fabrikation af årets gløgg-ekstrakt, varm kakao med flødeskum ovenpå en lang gåtur osv osv. I første omgang vil jeg dog glæde mig til den sidste uge i oktober, hvor der blandt andet skal fejres Halloween og spises en masse lækker mad. Jeg er i hvert fald særdeles tilfreds med ugens madplan og ser allerede frem til nogle skønne dage.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan inkl. komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 44.

Mandag – Ugen starter godt med en portion spicy oksekød i fad med masser af grønsager, blandt andet hvidkål og gulerødder. En rigtig efterårs- og vinterret, som både kan bruges som selvstændig hovedret, evt med brød eller kartofler til, eller som fyld i madpandekager, tortillaer eller hjemmelavede forårsruller.

Tirsdag – Det er blevet efterår og det betyder, at vi igen skal have varmende chili con carne, som jeg elsker. I denne her uge bliver det chili con carne med hakket kyllingekød, hvilket man faktisk ikke kan smage, men vil man hellere bruge hakket oksekød, så gør man selvfølgelig bare det. Jeg serverer gerne chili con carne med tilbehør i form af ris, tortillachips, revet ost, avocado, rødløg, creme fraiche osv og laver en helt lille tex-mex fest ud af det.

Onsdag – Ugens suppe bliver en lækker og cremet kartoffel-gulerodssuppe, som er både nem, hurtig og budgetvenlig. Suppen kan toppes med stegt bacon, kyllingestrimler, chorizo eller lignende, men jeg serverer ofte grønsagssupper som ugens kødfrie indslag. Tilbehøret bliver formentlig et lækkert madbrød eller ostetoasts fra toasteren og så bliver alle mætte.

Torsdag – Jeg er vild med lasagne i alle afskygninger og denne her kartoffellasagne med skinke og mozzarellaost er ingen undtagelse. Jeg serverer en lækker salat ved siden af lasagnen, men man kan også tilføje ekstra grønsager til selve lasagnen, fx squash i tynde skiver, som supplement til kartoflerne.

Fredag – Vi skal have denne her skønne spinatroulade med laks til aftensmad, og selvom det egentlig er en forret, så er den altså også superlækker som hovedret på en bund af salat og måske med lidt brød til. Jeg vil skyde på, at opskriften passer til 4 personer som hovedret, hvis der serveres brød, salat og måske en god creme fraiche dressing ved siden af.

Lørdag – Lørdagsmenuen står på en skøn svinemørbrad i flødesauce med estragon. Den skønne krydderurt, der giver hele herligheden et strejf af bearnaise. Jeg serverer ris og dampet grønt eller ovnbagte rodfrugter til fadet, men ristede kartofler kunne også være en mulighed, hvis man foretrækker det.

Søndag – En god, gammeldags skibberlabskovs hører så absolut til blandt mine favoritter, når det kommer til simreretter. Kombinationen af moste kartofler og oksekød i tern er desuden et rigtigt familiehit, som de fleste børn kan lide, og så er det jo meget nem mad, som stort set passer sig selv. Jeg serverer med friskbagt rugbrød, persilledrys og syltede rødbeder, men det kan man jo gøre, som man synes.

Ugens lækkeri – De her skønne, krakelerede chokoladecookies er ikke bare lækre, de er også noget så fine at se på med den revnede overflade og så er jeg vild med konsistensen, som på en gang er både blød, sprød og luftig. En rigtig favorit småkage.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Tville
3 år siden

Nøøøhhhj, hvor lækkert. Skønne opskrifter 🍁
Tak for dit store arbejde ❤️

My
3 år siden

Hej.
Har tilmeldt mig til at få madplan på mail men modtager ikke noget

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)