Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Spinatsalat med melon og skinke…

2 kommentarer
Forretter, Salater - Alle mine bedste salater, Sund mad, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Jeg er vild med den klassiske, italienske forret bestående af lufttørret skinke og saftig melon. Simpelt og lækkert, som kun italienerne kan slippe afsted med det og en rigtig sommerfavorit. Men indimellem kunne jeg altså godt tænke mig, at der ligesom var en smule mere “fyld” på tallerkenen. Derfor lavede jeg forleden aften denne her skønne anretning, som jeg i mangel af bedre har valgt at kalde for spinatsalat med melon og skinke, blåbær og mandler.

Jeg valgte at gå helt klassisk og simpelt til værks og har ikke pillet ved melonskiverne, som omvikles med tynde skiver lufttørret skinke. Om man bruger den italienske parma, den spanske serrano eller en tysk schwartzwalder skinke må være op til den enkelte selv at afgøre. Jeg halverede desuden skinkeskiverne på langs og nøjedes således med ½ skive skinke pr. melonstykke, men det bestemmer man jo også selv.

Melonen og skinken blev anrettet ovenpå en portion friske babyspinatblade. Øverst fordelte jeg en håndfuld friske blåbær og lidt grofthakkede nødder og det var sådan set det. En anden gang kunne jeg dog sagtens finde på at erstatte de hakkede mandler med pinjekerner, gerne ristet kort på en tør, varm pande. Jeg glemte faktisk også at plukke lidt blade af min store basilikum, hvilket jeg ellers havde besluttet mig for, men så er der jo bare grobund for at lave salaten igen meget snart.

Man kan selvfølgelig sagtens dryppe en form for dressing øverst på “salaten”, hvis man er bange for, at det bliver lidt for “tørt”. Enten en god olivenolie, lidt balsamico eller en olie-eddikedressing med honning og sennep. Selv valgte jeg at spise salaten i den helt simple form og det var altså uden dressing, hvilket var superlækkert. Nu havde jeg så også anrettet et fad med lidt tapas ved siden af – heriblandt en hjemmelavet chili hummus, så der var rigeligt med mad og jeg kan love for, at jeg blev mæt.

Begrænsningens kunst kan indimellem være svær, når der er mange, lækre sager at vælge imellem og jeg endte med et bræt med parmaskinke, bresaola, lufttørret svinemørbrad (lomo), gouda med chili, vesterhavsost, lakserilette, oliven, chili hummus, snackgulerødder, spanske mandler friske figner, blåbær, kiwi bær og brød udover spinatsalaten. Jeg sulter ikke ligefrem. Faktisk havde jeg lagt en god plade mørk chokolade med mint i køleskabet til dessert, men jeg kunne ganske enkelt ikke have mere 🙂

5 fra 2 stemmer

Spinatsalat med melon og skinke

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Samlet tid15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 100 gr babyspinatblade
  • 1 melon (fx galia eller cantaloupe)
  • 8 skv lufttørret skinke
  • 75 gr blåbær
  • 20 mandler (kan erstattes af pinjekerner)

Fremgangsmåde

  • Skyl spinatbladene, slyng dem tørre for vand og anret dem på en fladt fad.
  • Halver melonen, skrab kernerne ud og skær skrællen af. Del hver halve melon i 8 både.
  • Del skinkeskiverne i halve på den lange led og vikl ½ skive skinke omkring hvert melonstykke. Anret melonstykkerne ovenpå spinaten på fadet.
  • Fordel de friske blåbær og grofthakkede mandler på toppen af fadet og server.
Note. I stedet for mandler kan man bruge pinjekerner til pynt ovenpå salaten. Smagen i både pinjekerner og mandler fremhæves, hvis man rister dem let på en tør, varm pande. Ikke for længe, men lige til de begynder at dufte og bliver gyldne. 
Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Sonja S. Jensen
3 år siden

5 stars
En rigtig dejlig salat.