After eight trøfler…

0 kommentarer
Julemad og juleopskrifter, Konfekt og slik
Gå direkte til opskriften

After eight trøfler. De skønneste, hjemmelavede chokoladetrøfler med pebermyntesmag, som bare smelter i munden. At trøflerne så samtidig er ualmindeligt nemme at lave, gør dem jo bare endnu mere oplagte som en lille godbid eller hverdagsforkælelse, og trøflerne fortjener helt bestemt en plads i slikskålen og på julens konfektfad.

Trøflerne laves på mørk chokolade, after eight og piskefløde og det er faktisk det hele. Fløden opvarmes og røres efterfølgende sammen med chokolade, til en glat og homogen masse. Har man problemer med at få chokoladen til at smelte helt og røre massen glat, så kan man tage mikrobølgeovnen til hjælp og evt. lune massen i 10-15 sekunder. Selv plejer jeg nu ikke at opleve problemer, når jeg laver trøfler efter nedenstående opskrift.

Efterfølgende skal trøffelmassen stå koldt og selvom det kan være svært at vente, så er det vigtigt, at massen får tid til at sætte sig, da den ellers er helt umulig at trille til trøfler. En times tid i køleskabet kan gøre det, men jeg lader nu lige så ofte massen stå et par dage, indtil jeg lige finder 10 minutter og får trillet trøflerne, og det er der ingen problemer i.

>> Se også min opskrift på hjemmelavede peberpyntepastiller til jul lige her.

Jeg triller after eight trøflerne let imellem håndfladerne – det skal gå lidt hurtigt, så de ikke smelter, og efterfølgende bliver de vendt i god kakaopulver. Jeg bruger drikke- og bagekakao pulver, der som bekendt er usødet, men eftersom trøffelmassen er ret sød, er det en fin kombination. Finthakkede mandler, nødder eller pistacienødder er dog også en mulighed og det samme med lidt flormelis, hvis ikke man bryder sig om kakaopulver.

Faktisk kan man også bruge den skønne pebermynte trøffelmasse som fyld i hjemmelavede, fyldte chokolader. Man skal bare udelade at sætte trøffelmassen på køl og i stedet komme den i en sprøjtepose eller lignende, og sprøjte den i de støbte chokoladeforme. Selvfølgelig må massen ikke være alt for varm, for så kan man risikere, at den smelter chokoladeskallerne, men der sker ikke noget ved, at trøffelmassen er lunken. Efterfølgende kan de fyldte chokolader holde sig i et par uger på køl – præcis ligesom after eight trøflerne.

4.72 fra 7 stemmer

After eight trøfler

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Hviletid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 30 stk

Ingredienser

  • 80 gr mørk chokolade (grofthakket)
  • 20 stk after eight (200 gr)
  • 0,75 dl piskefløde
  • 4 spsk god kakaopulver

Fremgangsmåde

  • Kom den grofthakkede chokolade i en skål sammen med after eight brækket i mindre stykker.
  • Varm fløden op til kogepunktet i en lille gryde og hæld den varme fløde over chokoladen i skålen.
  • Lad blandingen stå et par minutter og rør den herefter sammen til en glat og klumpfri chokoladecreme.
  • Hæld chokoladecremen i en lille form (ca 12 x 12 cm) foret med husholdningsfilm og sæt fadet på køl i minimum 1 time men gerne længere, så trøffelmassen kan sætte sig.
  • Fjern filmen fra trøffelmassen og skær den ud i ensartede firkanter. Tril hurtigt hver firkant til runde trøfler imellem hænderne og vend dem i kakaopulver.
  • Opbevar trøflerne på køl i en lufttæt beholder. De kan holde sig et par uger.
I stedet for at komme trøffelmassen i en form, kan man lade den blive i skålen. Så kan man efterfølgende tage massen op med en teske og forme den til kugler imellem hænderne. Jeg synes dog, det er nemmest, at få trøflerne ensartede i størrelsen, når man skærer massen ud i firkanter. 
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)