Så er det igen blevet tid til en give away. Jeg har nemlig fået lov til at udlodde et eksemplar af den nyligt udkomne Klimakogebog til en heldig læser og jeg kan allerede nu afsløre, at der er virkelig mange, skønne opskrifter at se frem til.

Jeg indrømmer, at “Klimakogebogen” godt kan lyde lidt frelst og “langhåret”. Men faktum er, at vi alle er blevet opmærksomme på klimaet og ikke mindst klimaforandringer som aldrig før. Bedre sent end aldrig, kunne man fristes til at sige. Vi går op i bæredygtighed og lokalt dyrkede produkter, vi er opmærksomme på at mindske madspild, vi tager cyklen, bussen eller toget i stedet for bilen og flere og flere familier har indført kødfrie dage hver uge. Kort sagt gør de fleste af os en indsats i bestræbelserne på ikke at tære for meget på klimaet. Men indimellem kan det være meget rart med nye input og ideer, når det kommer til klimavenlig mad og der kommer Klimakogebogen ind i billedet.

Bogen indeholder ikke mindre end 50 skønne opskrifter fra 10 af Danmarks førende kokke, heriblandt Gorm Wisweh, Thomas Herman og Hannah Grant, men man skal ikke lade sig narre. Der er nemlig ikke tale om hverken raketvidenskab eller michelinmad, men derimod helt almindelig nem og lækker hverdagsmad, som altsammen har det til fælles, at det er klimavenligt. Så her er virkelig noget at komme efter, hvis man trænger til ny inspiration i de klimavenlige gryder 🙂

Hovedbudskabet er selvfølgelig at lave mad, som er baseret på årstiderne, at lade grøntsagerne spille hovedrollen og at mindske madspild, hvilket formentlig ikke kan komme bag på nogen. Men bogen giver også svar på nogle af alle de spørgsmål, som mange af os har, når det kommer til at lave mere klimavenlig mad. Og så vil jeg da lige skynde mig at tilføje, at bogen absolut ikke er vegetarisk. Her er opskrifter med både kød og fisk, for i bund og grund handler det jo om at begrænse sig, men ikke nødvendigvis helt udelade. Kodeordet er lidt, men godt.

Konkurrencen løber til og med onsdag d. 4. december og alt hvad du skal gøre for at deltage er, at skrive en kommentar til det her indlæg og fortælle, hvad din yndlingsgrøntsag er.

Torsdag d. 5. december trækker jeg en tilfældig vinder, som får direkte besked og efterfølgende kan glæde sig til at modtage Klimakogebogen i postkassen. Der er med andre ord også mulighed for at vinde bogen og forære den væk i julegave. Held og lykke til alle der deltager.

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)