Jeg er vild med hjemmelavede kyllingenuggets. De møre og saftige kyllingestykker med sprød panering på ydersiden, er da noget af det lækreste. Og så er det jo desuden en rigtig familielivret, som gør lykke i stort set alle børnefamilier. Og tilsyneladende også hos “store børn” som mig – host host. Men jeg kan da umuligt være den eneste 🙂

Lækre, hjemmelavede kyllingenuggets.

At de hjemmegjorte kyllingenuggets faktisk også er supernemme at lave, og således oplagte som aftensmad på en halvtræt fredag eller en doven søndag, er jo bare en ekstra bonus. Kyllingestykkerne skal jo i bund og grund bare vendes i lidt rasp med krydderier og efterfølgende steges sprøde, gyldne og lækre i olie. Enten i en gryde eller på en stegepande. Faktisk kan man også lave kyllingenuggets i ovnen. De bliver ikke helt så sprøde men stadig superlækre. Og så er det jo noget mere fedtfattigt, hvis man foretrækker det.

Jeg bruger kyllingebryst, når jeg laver nuggets, og kyllingen vender jeg i panko rasp. En lidt grovere, japansk hvederasp, som efterhånden kan købes i de fleste større supermarkeder. Jeg har senest spottet pankorasp i Rema. Pankorasp gør, at paneringen bliver en lille smule mere sprød, når kyllingestykkerne steges. Men selvfølgelig kan man sagtens bruge almindelig rasp.

Man kan desuden bruge knuste cornflakes eller tortillachips. Gerne med chilismag eller lignende. Tortillachips er især oplagte, hvis man bager sine nuggets i ovnen. De bliver lidt mere sprøde og lækre, end hvis man bare har vendt dem i rasp.

Hjemmelavet fastfood.

Herhjemme bliver kyllingenuggets serveret på bedste fast food og “nem mad” maner, nemlig i følgeskab med endnu mere nem mad. Jeg laver stort set altid et ordentligt fad sprøde grønsagsstave, som kan dyppes i den samme lækre dip som kyllingestykkerne. Denne gang blev det en chili mayo. Desuden er det rart med lidt grønt til den “fedtede” kylling.

Derudover kan jeg også finde på at lave nogle pommes frites eller rodfrugt fritter i ovnen. Det er jo ret nemt at skære et par bagekartofler eller blandede rodfrugter i stave, ryste dem sammen med olie, salt og peber i en frysepose og vende hele molevitten ud på en bageplade. Efterfølgende skal fritterne bare bages i ovnen i ca 30 minutter ved 200 °C, til de er gyldne og møre.

Man kan dog også vælge at gå i en helt anden retning og servere kyllingenuggets på “asiatisk vis”. Dvs med kogte ris og karrysauce eller med ris og en hjemmelavet sur-sød sauce med grønsager. Prøv evt denne her opskrift på en nem og lækker sur-sød sauce og udelad kyllingen i opskriften.

Print opskrift Pin opskrift
4.8 fra 5 stemmer

Kyllingenuggets

Samlet tid35 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 500 gr kyllingebryst uden skind
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk sukker
 • 1 tsk paprika
 • 1 tsk hvidløgspulver (kan erstattes af 1 fed presset hvidløg)
 • 2 spsk olie
 • 2 dl pankorasp (alm. rasp kan også bruges)
 • olie til stegning

Fremgangsmåde

 • Skær kyllingebrysterne i mindre stykker på størrelse med nuggets.
 • Bland salt, sukker, paprika, hvidløg og olie og vend kyllingestykkerne i blandingen.
 • Hæld rasp i en tallerken og vend kyllingestykkerne i rasp. Vil raspen ikke hænge ved kyllingen, så kan man dyppe dem i mælk først. Jeg oplever nu ikke problemer.
 • Varm olien op i en gryde eller en pande og steg kyllingestykkerne i 2-3 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Pas på med at stege for mange kyllingestykker af gangen, så temperaturen på olien falder for meget.
 • Lad kyllingen afdryppe på lidt køkkenrulle og server de lune kyllingenuggets med en god dip.
 • Evt. tiloversblevne nuggets kan sagtens spises kolde eller genvarmes i ovnen.

Noter

Når kyllingen er færdigpaneret, kan den sagtens tåle at stå på køl i flere timer, så man kan sagtens forberede kyllingenuggets i god tid. 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)