Madplan til uge 46…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Uge 45 kom og er næsten gået igen. Året går nu for alvor på hæld og juleudsmykningen er så småt på plads i forretninger og supermarkeder, ligesom de første lydkæder er blevet tændt rundt omkring i haverne. Jeg er jo fan af alt, der bare har det mindste med julen at gøre, og glæder mig også rigtig meget til at nyde en dejlig Mortens and i morgen aften, men ellers venter jeg lidt endnu med at fylde alt for meget julemad i madplanen. Det skulle jo gerne være sådan, at vi kan glæde os til at sætte tænderne i diverse julelækkerier i december, og ikke allerede har spist os mætte i løbet af november.

Madplanen er således fyldt med skønne efterårs- og vinterretter, men juleopskrifterne venter vi lidt med. Det skulle da lige være med undtagelse af en portion hjemmelavede æbleskiver med citron og kardemomme. Hjemmelavede æbleskiver er noget af det bedste, men jeg synes, at man får serveret æbleskiver til stort set alle arrangementer i løbet af december og personligt får jeg hurtigt nok. Derfor serverer jeg helst æbleskiver med flormelis og syltetøj i november, hvor vi så til gengæld nyder dem ekstra meget.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 46.

MandagOne pot spaghetti bolognaise. Den klassiske familielivret, som er så dejlig nem på hverdage og her er den faktisk gjort endnu nemmere, fordi det hele blot skal samles i en og samme gryde. Jeg serverer gerne spaghetti bolognaise med store stykker friskhøvlet parmesanost og måske hvidløgsbrød.

Tirsdag – Ugens suppe og kødfrie indslag bliver denne her ungarske kartoffelsuppe, som er både nem at lave og virkelig lækker. En perfekt sjælevarmer på en kold novemberdag og så er suppen samtidig særdeles budgetvenlig, hvis der skal spares lidt penge op til julen.

Onsdag – Man går sjældent galt i byen med en omgang kylling i karry og det samme gælder denne her opskrift på kylling i fad med karry og ananas. En skøn ovnret, som serveres med kogte ris og dampet grønt. Originalopskriften er faktisk med koteletter, men jeg synes, at det spiller mindst lige så godt med kyllingebryst.

Torsdag – Jeg er helt vild med de her rodfrugtpizzaer med lufttørret skinke og pesto, som vi skal have torsdag aften. Ikke fordi jeg på nogen måde har noget imod den klassiske pizzabund af hvedemel, men der er altså noget med kombinationen af rodfrugter, ost, pesto, skinke og rucola og jeg glæder mig ret meget.

Fredag – Weekenden fejres med rigtig hyggemad i form af de her skønne tigerrejer med chili og hvidløg. Rejerne serverer jeg som regel til forret eller som en del af en tapasmenu, men de er altså også superlækre som hovedret med salat og godt brød til. Jeg beregner omkring 200 gr rejer pr. pers, hvis der er tale om en hovedret, men det kommer jo helt an på appetitten og tilbehøret.

Lørdag – Jeg har længe haft lyst til et lækkert stykke lam, også selvom lam måske mest hører foråret til. Lørdag aften står menuen derfor på en lækker, rosastegt lammekrone. Jeg kunne sagtens finde på at gå rimelig klassisk til værks og servere flødekartofler og salat til lammekronen, men det bestemmer man jo selv.

Søndag – Kåldolmere er rigtig søndagsmad og en klassiker fra mormorkøkkenet. Jeg laver kåldolmere på hvidkålsblade og serverer dem med en brun sauce og kartofler, men man kan også bruge savoykål. Og dolmerne kan selvfølgelig også fyldes med en fiskefars eller kyllingefars og serveres med salat eller dampet grønt.

Ugens lækkeri – Godt nok er det ikke jul endnu, men æbleskiver spiser vi både i november og december og så nyder vi dem ekstra meget i november. De her æbleskiver med citron og kardemomme er i hvert fald skønne og så kan man jo nemt lave en kæmpe portion og fylde fryseren til december.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)