I dag er det som bekendt d. 23. december og det betyder, at der i løbet af de næste par dage bliver stegt juleænder i tusindvis rundt omkring. Til jul skal andestegen selvfølgelig serveres helt traditionelt med brunede kartofler, sauce og rødkål, men bliver der rester, så overvej at bruge andekødet + det som sidder tilbage på skroget og nemt kan plukkes af, til hotdogs med and og rødkål, syltede rødløg, sennepsmayonnaise og et grønt drys karse på toppen.  Jeg lover, at det er et hit. Ikke mindst 1. juledag, hvor mange gerne vil slappe af og varme op til julefrokost med hele familien 2. juledag, er det populært med en hotdog. Eller en hot duck, som man selvfølgelig også kunne kalde denne her basse 🙂

>> Se også min bedste opskrift på en lækker, langtidsstegt andesteg lige her. 

Jeg er sprunget over, hvor gærdet er lavest, og har købt lækre brioche pølsebrød i supermarkedet. Der er ingen tvivl om, at hjemmebagte hotdog brød er skønne, men lige netop her i julen synes jeg, at der er nok at se til i forvejen. Og hvis der skal hotdogs på bordet 1. juledag, så er det altså noget så rart, lige at kunne hive en pakke brød frem fra skuffen. I stedet kan man så bruge 10 minutter på at lave en portion hjemmelavede, syltede rødløg og røre en sennepsmayonnaise sammen. Og så kræver det egentlig bare, at der er en rest rødkål til overs fra julemiddagen, så er man klar til at lave ande hotdogs. Nem og lækker mad og så får man oven i købet spist sine rester i bedste “Stop spild af mad projekt”.  Det er da helt perfekt.

Bryder man sig ikke om sennep, så kan man evt. bruge en anden form for sandwich mayonnaise til at smøre hotdogbrødene med. Man kan også lave en god aioli eller chili mayo, men pas på med alt for kraftige smage, da det er meningen, at det er andekødet og de syltede sager, der skal i fokus. Jeg overvejede først, at lave en hjemmelavet agurkesalat til mine hotdogs, men bestemte mig for, at rødkål, syltede rødløg og agurkesalat ville blive lidt for meget på én gang. Mine hotdogs med and fik i stedet et drys grøn karse på toppen. Det smager ikke bare godt, men den fine og let “krasse” løgsmag fra karsen harmonerer også helt perfekt med resten af hotdog “fyldet” og det er bestemt ikke sidste gang, at jeg bruger rester af stegt and til hotdogs.

 

Hotdogs med and

Samlet tid30 min
Antal: 6 stk

Ingredienser

Syltede rødløg

  • 1 dl eddike
  • 85 gr sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 2 rødløg (skrællede og skåret i tynde skiver)

Sennepsmayonnaise

  • dl mayonnaise
  • 2 spsk sennep (gerne grovkornet sennep)
  • 1 nip sukker
  • salt og peber

Desuden

  • 300 gr stegt andekød (plukket i mindre stykker)
  • 1 tsk andefedt
  • 6 hotdog brød
  • 2 dl rødkål (evt. let opvarmet)
  • 1 bk karse

Fremgangsmåde

Syltede rødløg

  • Kom eddike, sukker og salt i en lille gryde og varm det op til sukkeret er smeltet. Det behøver ikke at komme i kog.
  • Tag gryden af varmen og kom løgringene i den lune eddike. Lad løgene trække i eddikelagen i ca 30 minutter men gerne længere. Rør rundt et par gange undervejs.

Sennepsmayonnaise

  • Hæld mayonnaise i en skål og tilsæt sennep efter smag. Smag til med sukker, salt og peber og stil mayo'en på køl, indtil den skal bruges.
  • Lun andekødet i mikrobølgeovnen eller i en lille gryde i lidt andefedt. Kødet skal ikke være brandvarmt men bare lige lunes.
  • Lun hotdogbrødene på en brødrister eller i ovnen. Smør dem med sennepsmayonnaise og fyld dem med andekød.
  • Top herefter op med rødkål og syltede rødløg og slut af med et drys karse. Server straks.

Noter

I stedet for at varme andekødet, kan man sagtens anrette de lune hotdogbrød med koldt andekød. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)