Årets julekonfekt blev lavet sammen med min mor forleden aften. Jeg har lavet konfekt sammen med min mor, siden jeg var helt lille og ligesom med julens småkagebagning, så er det noget så hyggeligt. Vi har selvfølgelig nogle “faste” indslag i konfektskålen, som bliver lavet hvert år. Det er bl.a. dadler med marcipan og chokolade og pralinere med mandler og blød nougat. Derudover laver vi klassisk konfekt som marcipansnitter med blød nougat, lakridskugler (marcipan og lakridspulver med chokoladeovertræk) og de her sprøde og seje karamelbidder med rice krispies. I år fik jeg desuden lavet en konfektrulle med marcipan, blød nougat, hakkede nødder og frysetørret hindbær. Et lidt større konfektstykke, som skæres i skiver, og sådan en skive er altså helt eminent til en kop te på en sen decembereftermiddag, når mørket falder på og stearinlysene tændes.

Det er på ingen måde svært at lave en konfektrulle og man bestemmer jo selv, hvad den skal fyldes med. Jeg synes, at blød nougat er et must, men derudover kan man jo sagtens freestyle. De hakkede valnødder og frysetørret hindbær, som jeg har brugt, er jo bare et forslag og kan sagtens erstattes af hakkede brændte mandler, pistacienødder, kandiseret appelsinskal og lignende. Jeg har også tidligere set eksempler på konfektruller med grofthakkede amarenakirsebær og bryder man sig ikke om blød nougat, så kan nougat sagtens erstattes af pistaciemasse, som også vil give en fin, farvet spiral i den færdige rulle. Man kan også ælte marcipanen sammen med lidt alkohol, fx cognac, baileys eller whisky, så mulighederne for at sætte sit helt eget præg på rullen er ret mange.

>> Se evt. min opskrift på hjemmelavede brændte mandler der lykkes hver gang lige her. 

Da en konfektrulle er lidt stor, er den en smule sværere at overtrække end de klassiske konfektstykke, som bare dyppes i chokolade med en gaffel. Jeg foretrækker at smøre chokoladen på rullen med en bredbladet kniv, men man kan også bruge en bagepensel. Start evt. med at dyppe enderne i chokolade og fortsæt så med at fordele chokolade på bunden. Når først der er chokolade på bunden, kan rullen sættes på et stykke bagepapir med bunden nedad og så kan man fortsætte med resten og til sidst få pyntet rullen fint. Og så er det ellers bare at lade den færdige rulle blive stående på bagepapiret, til chokoladen er helt tør.

En konfektrulle er superlækker både at lave og spise, men den er altså også oplagt som en hjemmelavet værtinde- eller julegave. Den færdige rulle kan pakkes ind i cellofan og lægges på en bund af “hø” i en fin æske, eller man kan binde en sløjfe og måske en lille grankvist i hver ende af cellofanen, så det bliver til en rigtig nytårsknallert. Et oplagt bud på en skøn, hjemmelavet gave.

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Konfektrulle

Samlet tid15 min
Antal: 1 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 300 gr marcipan
 • 100 gr blød nougat
 • 3 spsk finthakkede valnødder (pistacier eller andre nødder kan også bruges)
 • 3 spsk frysetørret hindbær
 • 100 gr mørk eller lys chokolade
 • hakkede nødder og frysetørret hindbær til pynt

Fremgangsmåde

 • Rul marcipanen tyndt ud til et rektangel á ca ½ cm tykkelse. Brug et stykke bagepapir eller drys lidt flormelis på bordet, så marcipanen ikke så nemt sætter sig fast. Skær evt kanterne let til, så rektanglet er nogenlunde lige.
 • Fordel blød nougat på marcipanen. Det kan enten gøres ved at lune nougaten ganske kort (5-10 sek) i mikrobølgeovnen og derefter smøre den ud, eller ved at skære nougaten i helt tynde skiver, som lægges på marcipanen, og smøres ud med en opvarmet kniv.
 • Drys med hakkede valnødder og frysetørret hindbær ovenpå nougaten og rul det hele sammen til en roulade, som placeres med sammenføjningen nedad på et stykke bagepapir.
 • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen og overtræk rullen. Man kan enten smøre chokoladen på med en bred kniv, eller man kan bruge en bagepensel og pensle chokoladen på.
 • Pynt med hakkede nødder og frysetørret hindbær og lad rullen stå på bagepapiret til chokoladen er helt tør.
 • Opbevar konfektrullen i en lufttæt beholder eller pose. Den kan holde sig i 2-3 uger ved stuetemperatur, men skal pakkes godt ind, når først man er begyndt at skære den i skiver. Ellers bliver "endestykket" tørt.

Noter

En konfektrulle med marcipan og nougat er en rigtig fin, hjemmelavet værtinde- eller julegave. Pak den ind i cellofan og bind evt. en sløjfe i hver ende som en festlig nytårsknallert. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)