Rosastegt lammeculotte…

12 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Lam, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Opskrifter, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter, Weekendmad
Gå direkte til opskriften

Normalt spiser vi primært lammekød om foråret og især op til påske, men lammekød er jo det skønneste og møreste kød, så henover nytåret har jeg flere gange købt lækre lammeudskæringer, når jeg er faldet over gode tilbud hos slagteren. Det er således blevet til både lammekrone og en skøn, rosastegt lammeculotte, som blev tilberedt efter alle kunstens regler med masser af hvidløg og rosmarin. Så simpelt og lækkert som det næsten kan blive.

>> Se min opskrift på rosastegt lammekrone lige her. 

En lammeculotte er både nem og ret hurtig at tilberede. Faktisk skal man bare gnide kødet med lidt olie, hvidløg og krydderurter og så er den klar til at komme i ovnen (eller på grillen over indirekte varme). Tilberedningstiden er også til at overse, for en culotte er færdig på 20-25 minutter og skal så blot hvile i 10 minutter, inden den er klar til at skære i skiver og servere. Tilberedningstiden afhænger selvfølgelig af, hvor rødt eller gennemstegt man ønsker sit kød. Jeg bryder mig ikke om aaaalt for rødt kød, men omvendt synes jeg også, at det er synd at gennemstege det lækre, møre kød, så jeg tilbereder som regel kødet, til det er rosastegt, og kernetemperaturen ligger på ca 65 °C. Vær i øvrigt opmærksom på, at temperaturen fortsat stiger, imens kødet hviler. Ønsker man en culottesteg med en kernetemperatur på 65 °C, skal man derfor tage den ud af ovnen, når temperaturen ligger på 60-61 °C

Jeg serverer såvel lammekrone som lammeculotte med rimelig traditionelt tilbehør bestående af hjemmelavede flødekartofler og en lækker salat. Det er desuden et hit, at lave nogle hele, bagte hvidløg, når nu ovnen alligevel er i gang. Jeg kan dog også sagtens finde på at lave en lammeculotte på grillen om sommeren og på sommerdage kan jeg anbefale en smule lettere tilbehør, fx de her smørristede kartofler, en tomatsalat og måske en klat tzatziki til at dyppe i. Men her i januar er det altså de skønt med et fad boblende varme flødekartofler til den lækre, rosastegte lammeculotte.

 

4.12 fra 26 stemmer

Lammeculotte (rosastegt)

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Stege- og hviletid35 min
Samlet tid40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 2 stk lammeculotte (á ca 350-400 gr)
 • 3 spsk olie
 • 2 fed hvidløg (presset)
 • 2 spsk friskhakket eller tørret rosmarin
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Dup lammeculotterne tørre med lidt køkkenrulle og rids fedtkanten i tern med en skarp kniv. Sørg for kun at ridse i fedtet og ikke ned i kødet.
 • Rør olie, presset hvidløg og rosmarin sammen. Gnid blandingen godt ind i de 2 culotter og krydr med salt og peber.
 • Læg culotterne i et ildfast fad og steg dem i ovnen ved 190 °C (varmluft) i 20-25 minutter afhængig af culotternes størrelse, og hvor rødt kødet ønskes.
 • Bruger man et stegetermometer, så siger man som tommelfingerregel - 58-60 °C (rødt), 60-65 °C (rosa), 65-70 °C (gennemstegt).
 • Tag culotterne ud af ovnen og lad dem hvile i ca 10 minutter. Husk at kernetemperaturen stiger yderligere 4-5 grader, imens kødet hviler, så kødet skal tages ud af ovnen 4-5 °C før det ønskede slutresultat.
 • Skær culotterne i tynde skiver og server gerne med flødekartofler, bagte hvidløg og salat.
Bryder man sig om det, kan man også tilføje skallen af 1 usprøjtet citron til marinaden. 
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Irene Asgaard
3 år siden

5 stars
Super god opskrift

Kirsten Wetche
1 år siden

Hvordan laver jeg den lækre lamme sovs, når de steges kun i ovnen

Tina Nellemann-Thrane
1 år siden

Har du opskrift på en god champignon a la creme til kronen og culotten for jeg skal lave begge dele idag

Pelle Hansen
2 år siden

Dejlig opskrift.
Gav dem 25 minutter ved 190° og de blev let rosa.

Tinna
2 år siden

Ved du/i om kødet stadig er lækkert hvis man fruser retten ned og genopvarmer. Har været uheldigt fryseren tøet så nu står jeg med 2 kg lamme culotte plus en masse andet kødnder skal akut tilberedes.

Lullu
2 år siden

Hej Anne-Kathrine, kan man bruge alm. ovn fremfor varmluft? 🙂 I så fald, hvor mange grader?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)