Så nærmer vi os en ny uge og en madplan til uge 3. Jeg nyder, at der lige nu er kommet en smule ro på, efter et travlt efterår og en travl jul. Men selvom der er knap så travlt lige nu, så giver jeg ikke slip på madplanen, som netop er med til at bidrage med ro og overblik i ugens løb. At madplanen så yderligere hjælper til med at mindske vores madspild og madbudget, fordi vi spiser resterne i stedet for at smide dem ud, er jo bare en ekstra bonus.

Jeg har fyldt madplanen til den kommende uge med masser af skøn vintermad og grønsager, som er i sæson netop nu. Blandt andet er der selleribøffer på menuen og dem er jeg lige nødt til at knytte en kommentar til. Jeg har nemlig modtaget så mange beskeder fra Jer derude i tidens løb omkring lige netop selleribøfferne og selleri i det hele taget, som mange ikke bryder sig om. Men når sellerien rives og blandes sammen med chili, ost, hvidløg og en masse andre gode ting, så er det straks en helt anden sag og de “forhadte” bøffer har vundet mange fans i tidens løb.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste i mit gratis nyhedsbrev, som udsendeshver lørdag morgen. Det er blot at udfylde tilmeldingsformularen med fornavn og mailadresse og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.

Madplan til uge 3.

Mandag – Ugen starter nemt og lækkert med en skøn, ovnbagt græskarsuppe. Suppen er kødfri, men kan sagtens serveres med topping af kyllingefilet, sprødstegt bacon eller chorizo. Suppen kan også laves i en gryde uden brug af ovn, men de bagte græskarstykker får en skøn smag, som selvfølgelig afspejles i suppen.

Tirsdag – Det er efterhånden længe siden, at vi sidst har fået pasta med flødeost, bacon og ærter. Men den skønne ret er ikke bare både nem og hurtig, den er også superlækker, så den skal på menuen tirsdag aften. ma

Onsdag – Selleribøffer kan være mange ting, og jeg skal være den første til at indrømme, at jeg ikke er fan af selleribøffer, som blot består af selleri i skiver, der steges på panden. Men de her sprøde og spicy selleribøffer med chili og ost er lavet af revet selleri, som blandes med masser af gode sager og så er det straks en helt anden snak. Jeg serverer bøfferne med salat og ristede kartofler eller brød, men det bestemmer man jo selv.

TorsdagMedister i svøb på en bund af flødekartofler. En rigtig vinterfavorit og skøn comfort food, som kun bliver bedre, hvis man bruger nogle gode, krydrede grillmedistre fra slagteren, men en helt almindelig medister kan selvfølgelig også bruges. Overvej også at erstatte medister med frikadellefars, der svøbes i bacon og lægges på kartoflerne. Det er et hit.

Fredag – Jeg bliver aldrig træt af denne her skønne rejesalat med forårsløg, chili og mango, så den er på menuen herhjemme med jævne mellemrum. Ikke mindst her efter jul, er det skønt med en lækker og krydret rejesalat med godt brød og måske en blandet salat ved siden af. Perfekt start på weekenden.

Lørdag – Lørdag aften står menuen på en mexicansk inspireret tacotærte med oksekød. Jeg kan kun anbefale, at man serverer tærten med salat og blandet grønt på toppen og derudover guacamole eller avocado i skiver, creme fraiche, salsa og tortillachips. Det er noget så hyggeligt med sådan en lille uformel texmex fest i mini format.

Søndag – Ugen afsluttes med en skøn gryderet, nemlig spansk kylling med chorizo og oliven (som selvfølgelig kan udelades). Den krydrede kylling i tomatsauce med røget chorizo er skøn med kogte ris og dampet grønt eller salat, men godt brød eller ristede kartofler er også et hit.

Ugens lækkeri – Rugbrødschips kan man købe i stort set alle supermarkeder og i mange bagerforretninger, men det er både nemt og lækker at lave sine egne rugbrødschips med hvidløg og havsalt. Og så er det desuden et glimrende “Stop spild af mad” projekt, hvis man har en rest tørt rugbrød liggende.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)