Madplan til uge 4…

4 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så skal vi igang med at tænke på en madplan til uge 4. Før vi får set os om, er januar gået og årets mest “udskældte” måned er til ende. Jeg har bestemt ikke opgivet sne og frost, men må indrømme, at januar 2020 nok ikke ligefrem kommer til at slå nogle former for kulderekorder. Tværtimod.

Alligevel fortsætter jeg ufortrødent med lækker vintermad, for comfort food og vintermad der varmer, er jo altid rart på denne her tid af året, uanset om vi slås med kulde, frost og sne eller ej. Havens småfugle lider heller ikke ligefrem nogen nød og selvom jorden hverken er dækket af sne eller frost, og fuglene ikke burde have voldsomt svært ved at finde mad, så skal jeg da lige love for, at de forsyner sig fra mejsebolde, solsikkefrø og fedtkugler på fuglebrættet. Der er med andre ord sørger for god mad til os alle.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med navn og emailadresse og så modtager man madplaner fra førstkommende lørdag. Oplysninger deles selvfølgelig ikke med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 4.

Mandag – Ugen starter med en omgang svensk pølseret. Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg tidligere ikke var den store fan af den klassiske familielivret, men efter jeg fik lavet min egen version af kartofler, pølser, løg og gulerødder i en cremet paprikasauce, er det noget helt andet. Så nu får vi som regel svensk pølseret 2-3 gange i løbet af efteråret og vinteren.

Tirsdag – Ugens kødfrie indslags bliver en spaghetti bolognaise i vegetarudgave, hvor kødet i bolognaisen er udskiftet med brune eller røde linser. Personligt synes jeg ikke, at der er den store smagsforskel og synsmæssigt kan man også narre de fleste, men selvfølgelig har linser en lidt anden konsistens end hakket oksekød. Er man ikke helt parat til at køre en helt kødfri bolognaise, kan man istedet bruge en blanding af linser og oksekød.

Onsdag – En kartoffelgratin er nem og lækker hverdagsmad og på denne her årstid er kartoflerne som skabte til ovnbagning og gratin. Der er både bacon og ost i gratinen, så herhjemme plejer vi at spise kartoffelgratin som selvstændig hovedret med en blandet salat eller lignende grønt ved siden af, men gratinen kan også snildt gøre det ud for tilbehør til diverse kød- og hovedretter.

TorsdagStegte nudler med grønsager med kødboller. En asiatisk variation over den kendte Lady og Vagebonden klassiker bestående af spaghetti og kødboller og en livret herhjemme. De fleste børn kan lide stegte nudler med grønsager og kødbollerne er heller ikke vanvittigt stærke, men selvfølgelig tilpasser man bare opskriften, så den passer til hele familien. Grofthakkede, saltede peanuts på toppen er et HIT.

Fredag – Fredag bliver udråbt til sandwich night og jeg glæder mig allerede til en stor og lækker sandwich med fyld af hjemmelavet tunsalat. Bollerne bager jeg selv, eller også smutter jeg forbi bageren og køber nogle skønne boller. Det må tiden vise. Jeg laver som regel grønsager i stave og en lækker dip til, når vi får sandwiches, men det bestemmer man jo selv.

Lørdag – Jeg fik ikke lavet glaseret hamburgerryg med sennep og brun farin i julen, men jeg kan mærke, at jeg har lidt lyst til det, så nu spiser vi det her i januar i stedet for. Det klassiske tilbehør til hamburgerryg er jo grønlangkål eller flødekartofler, men jeg har tænkt mig at lave en stor portion ovnbagte rodfrugter med sennep, honning og timian, hvilket også passer noget så fint til den glaserede hamburgerryg.

Søndag – Resterne af lørdagens hamburgerryg skæres i tern og bruges til denne her forrygende breadpudding med skinke og ost. En nem og lækker “bundløs” tærte, som laves på brød i tern, skinke, ost og tomat, der vendes sammen med æggemasse. Perfekt aftensmad, hvor evt. rester fra ugen sagtens til tilsættes, men har man nu ikke rester af en hamburgerryg, så kan en pakke hamburgerryg/skinke fra supermarkedet sagtens bruges.

Ugens lækkeri – En kop varm kakao med flødeskum er dejligt på en kold vinterdag. Og selvom jeg mangler både sne og frost, så kan jeg nu stadig nyde en kop af denne her skønne varme kakao med en klat hindbærflødeskum på toppen.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
helle olsen
3 år siden

har du fået den

Kirsten Hansson
3 år siden

Kan ikke udskrive opskrifter f.eks.Bacontwistere med butterdej, forstår det ikke???
Hilsen Kirsten

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)