Madplan til uge 5…

4 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så tager vi lige straks hul på en ny uge og dermed også en madplan til uge 5. Jeg er så småt begyndt at mærke lysten til hjemmelavede fastelavnsboller – både de gammeldags med vaniljecreme og wienerbrødsbollerne med flødeskum, men jeg forsøger så vidt muligt at holde mig i skindet endnu en uge. Det er jo ikke fastelavn endnu.

I denne her uge har jeg derfor lagt en skøn opskrift på popcorn med saltkaramel under “ugens lækkeri” og jeg glæder mig allerede. Derudover har jeg fyldt madplanen med klassisk vintermad som chili con carne og en dejlig grønsagssuppe. Og sidst men bestemt ikke mindst, så starter ugen på bedste vis med en rigtig familielivret, vi skal nemlig have boller i karry med ris. Mums.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan inkl. komplet indkøbsliste gratis som mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og mailadresse, så modtager man helt automatisk madplanen hver lørdag, og jeg giver selvfølgelig ikke oplysningerne videre til 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 5.

MandagBoller i karry. Den ultimative familielivret, som skaber glæde i de fleste børnefamilier. Denne her udgave er med løg og æbler i tern, hvilket jeg synes, er et hit, men bryder man sig ikke om frugt i maden, så udelader man det selvfølgelig bare. Jeg serverer kogte ris og desuden lidt dampet grønt ved siden af, fx grønne ærter eller broccoli.

Tirsdag – Jeg er vild med kartoffelfrikadeller, som både kan gøre det ud for tilbehør og selvstændig hovedret på de kødfrie dage. I denne uge snupper vi de dellerne som hovedret med tilbehør af ovnbagte rodfrugter, salat og en god creme fraiche dressing. Men kartoffelfrikadellerne er altså også skønne med persillesauce og råkostsalat til.

Onsdag – Jeg længes lidt efter sommerens mange, skønne salater, men da det er så som så med salatgrønsagerne lige nu, så laver jeg i stedet pastasalater. Onsdag aften står menuen på en skøn pastasalat med kylling og bacon, vendt i en cremet avocadodressing.

Torsdag – Denne her varmende vintersuppe indeholder ikke så få af vinterens skønne råvarer, såsom porre, pastinakker, jordskokker og kartofler. En nem og lækker grønsagssuppe, som nok skal give varmen på en kølig vinterdag. Jeg serverer som regel en eller anden form for fyldigt madbrød ved siden af og så bliver alle mætte og tilfredse.

Fredag – Som optakt til weekenden står den på skøn comfort food bestående af en gang krydret oksekød i fad med låg af søde kartofler. Fadet minder en smule om den klassiske, engelske cottage pie, bortset fra at låget af kartoffelmos er lavet af søde kartofler, hvilket jeg elsker. Men selvfølgelig kan man sagtens bruge almindelig kartoffelmos til fadet, hvis man foretrækker det.

Lørdag – Menuen står på moules frites – dampede blåmuslinger med fløde og hvidvin og tilbehør af hjemmelavede pommes frites. En klassiker og en livret her i huset, som jævnligt er på menuen i vinterhalvåret, hvor vi henter blåmuslingerne i Vejle Fjord. Men denne gang tror jeg nu bare, at jeg satser på min gode fiskehandler på havnen.

Søndag – En rygende varm og krydret chili con carne er en skøn sjælevarmer på en kold vinterdag. Og selvom vi endnu ikke har oplevet hverken sne eller overvældende frost, så er det nu alligevel skønt med sådan en portion comfort food på tallerkenen. Bryder man sig ikke om de lidt “melede” bønnetyper, så overvej i stedet at erstatte eller supplere med kogte kikærter eller bælgede edamamebønner fra frost.

Ugens lækkeri – Det er alt for længe siden, jeg sidst har lavet popcorn med saltkaramel, så i den kommende uge, skal der laves en stor portion. Det er alt for dyrt at købe de skønne popcorn i butikkerne, når det nu er noget så nemt at lave dem selv, og desuden er portionerne alt for små.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kirsten Bruun
3 år siden

Jeg vil gerne modtage jeres hilsen hver uge Vh Kirsten Bruun

Jytte Schlippe
3 år siden

Jeg vil gerne modtage jeres hilsen hver uge. Vh Jytte Schlippe

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)