En lækker og luftig gammeldags råcreme med vanilje og en skøn, blandet frugtsalat må da høre til blandt de nemmeste desserter, som findes. Og så kan frugtsalat med råcreme (eller abemad med råcreme) oven i købet serveres året rundt og varieres i det uendelige. For der er jo skiftende sæsoner for de forskellige frugter og bær.

Se også – Bannoffee pie i glas I Æblekage med flødeskum I Jordbærkoldskål

Nem råcreme opskrift. 

Jeg anbefaler, at man først laver sin råcreme, når den skal spises eller max 1-2 timer før brug. Til gengæld er det jo virkelig nemt. Det tager jo ikke mere end ca 10 minutter at lave en skålfuld hjemmelavet råcreme til frugtsalat, og den er altså bedst, når den er helt nylavet.

Dels pisker man som bekendt luft ind i både æggesnaps og flødeskum, for at få en rigtig luftig råcreme. Og lader man den stå for længe, så mister cremen “pusten” igen og falder sammen. Men derudover kan man også risikere, at  råcremen skiller, hvis den står for længe. Man kan dog piske cremen op igen. men jeg synes som sagt, at den her opskrift på råcreme er bedst, når den er nylavet.

Bliver der rester af råcremen, kan man tilføje lidt hakket chokolade og måske nødder, revet marcipan, eller hvad man nu kan lide, og kommer den i fryseren. Dermed får man en lækker, hjemmelavet parfait (is), som har en noget længere holdbarhed end råcremen. Og isen er jo skøn i pandekager, til vafler eller bare til at spise som den er.

Tip! Se også “ofte stillede spørgsmål” og tips til variationer under opskriften. 

Råcreme med frugtsalat og chokolade i 2 tallerkener på et bord
Print opskrift Pin opskrift
4.75 fra 8 stemmer

Råcreme til frugtsalat

Samlet tid20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 æggeblommer (brug evt. past. æggeblommer)
  • 3 spsk flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • dl piskefløde

Frugtsalat

  • 2 bananer
  • 2 kiwi
  • 2 pærer
  • 2 æbler
  • appelsiner
  • granatæblekerner
  • evt chokolade eller nødder til pynt

Fremgangsmåde

  • Kom æggeblommer, flormelis og vaniljesukker i en skål og pisk til en tyk, lysegul æggesnaps.
  • I en anden skål piskes fløden til flødeskum.
  • Kom flødeskummet i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen, så cremen bliver så luftig som muligt.
  • Opbevar råcremen på køl indtil servering, dog max 1-2 timer.

Frugtsalat.

  • Skræl og skyl alle frugterne samt 1 appelsin.
  • Skær frugterne i mundrette stykker og kom dem i en skål.
  • Pres saften af ½ appelsin ud over frugtstykkerne og vend forsigtigt rundt, så det hele dækkes af appelsinsaft. Dette forhindrer æbler, pærer og bananer i at blive brune.
  • Pynt med granatæblekerner på toppen af frugtsalaten.
  • Server frugtsalaten med råcreme og evt. grofthakket chokolade eller nødder.

Ofte stillede spørgsmål.

Hvordan laver man råcreme?

Råcreme laves lige ud ad landevejen ved at piske æggeblommer, flormelis/sukker og vanilje til en luftig æggesnaps, som vendes sammen med flødeskum.

Kan råcreme laves dagen i forvejen?

Nej. En råcreme skiller, når den står for længe. Den kan dog piskes op igen, men smager bedst, når den laves lige inden servering. Til gengæld tager det kun ca 10 minutter at lave råcreme.

Lækker frugtsalat med creme.

Herhjemme har vi fået frugt med råcreme til dessert et par gange her i starten af januar, fordi jeg havde lidt piskefløde til overs fra nytår. Jeg lavede frugtsalaten af alt godt fra skålen – bananer, æbler, pærer og kiwifrugter. Og på denne her tid af året, kom der selvfølgelig også et par clementiner med. Faktisk havde jeg også både en bakke friske blåbær og nogle blå vindruer i køleskabet. Men dem glemte jeg helt i skyndingen, så det må blive næste gang.

Salaten blev til sidst drysset med smukke, rubinrøde granatæblekerner, som også er i højsæson lige nu, og lidt grofthakket mørk chokolade. Frugtsalat med råcreme og chokolade er virkelig et hit. Men i virkeligheden er der jo ingen regler for, hvad en god frugtsalat skal indeholde. Og egentlig er det vel heller ikke nødvendigt med en decideret opskrift på frugtsalat med råcreme, for man bruger selvfølgelig bare den slags frugt, som man kan lide.

Og om sommeren er det desuden superlækkert at servere råcreme til en stor portion blandede, friske bær eller bare en skålfuld danske jordbær. En rigtig sommerdessert, der smager noget så dejligt og kan være færdig på ganske få minutter.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)